Concursul National de debut literar “Lumen 2007”.

Iasi - 5 august 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Lumen si Editura Lumen in parteneriat cu Eurostar Promotion si euromarket.ro organizeaza Concursul National de debut literar “Lumen 2007”.
La concurs sunt asteptati sa participle poeti, prozatori si eseisti cu varsta pana la 35 de ani care nu au debutat cu volum individual de autor. Concursul se va desfasura pe urmatoarele sectiuni: poezie, roman, proza scurta, eseuri, dramaturgie, jurnal si literatura pentru copii si adolescenti.

Grupul editorial Lumen Media va subventiona aparitia volumelor selectionate în proportii variind între minimum 60 si 100%. La fiecare dintre sectiuni va exista cel putin un volum finantat integral de Editura Lumen.
Juriul selectiei va fi alcatuit din reprezentanti ai editurilor componente a grupului de edituri Lumen Media (Lumen, Cristal, Eurostar), critici literari, si scriitori.
Pentru sectiunea poezie autorii vor trimite 5 texte semnificative pentru volumul care urmeaza sa-l publice, pentru sectiunile eseu, proza scurta si roman, autorii vor trimite un extras de cel putin 10 pagini format A4 care face parte din textul propus spre publicare. Autorii vor însoti textele de un CV succinct în care vor fi prezentate eventualele aparitii în reviste literare, publicatii de cultura, precum si eventuale referinte critice semnificative. Textele vor fi trimise pana la data de 15 septembrie 2007 pe adresa edituralumen@gmail.com .
Tinerii scriitori din Republica Moldova si comunitatile romanesti din strainatate sunt asteptati sa participle la aceasta selectie. Scriitorilor din diaspora li se va rezerva un volum finantat integral de Editura Lumen.
Partenerii Asociatiei Lumen in derularea proiectului SC Eurostar Promotion SRL, SC Euromarket.ro SRL.
Director Editura Lumen
Antonio Sandu

Despre Asociatia Lumen

Editura Lumen este recunoscută ca editură ştiinţifică de către CNCSIS.
Editura Lumen are o reţea naţională de distribuţie fiind prezentă în librării din judeţele: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj, Caraş Severin, Dolj, Iaşi, Sibiu, Timişoara, în Depozite de carte, şi Agenţii de difuzare a cărţii precum şi prin principalele librării virtuale existente.
Editura Lumen realizează cataloage ale tuturor apariţiilor sale editoriale pe care le transmite difuzorilor de carte şi bibliotecilor promovând astfel cărţile publicate şi autorii acestora.
Editura noastră are de asemenea onoarea de a fi prezentă cu stand propriu la diverse târguri şi expoziţii de carte (Librex 2007 Iaşi, Bookfest Bucureşti iunie 2007, Salonul de carte ştiinţifică CNCSIS 9 Iaşi 2006, Salonul de Carte pentru Copii şi Tineret Vaslui 2006 etc.)
Informatii suplimentare: www.edituralumen.com
email edituralumen@gmail.com sau office@edituralumen.com
edituralumen@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-lumen/concursul-national-de-debut-literar-lumen-2007-