Lansare de carte la asistenta sociala . ro

Iasi - 12 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Social

Editura Lumen a Centrului Virtual de Resurse in Asistenta Sociala a lansat in data de 11.01.2004 volumul "Imaginea persoanei cu handicap în presa scrisă" autor Doamna Daniela Dumitrescu

Volumul "Imaginea persoanei cu handicap în presa scrisă" are la bază o cercetare sociologică, axată pe analiza calitativa a articolelor care vizau persoanele cu deficienţe, apărute în ziarele Evenimentul Zilei şi respectiv Adevarul în perioada 1999-2001. Dintre rezultatele cercetarii putem prezenta:
"Evenimentul Zilei îşi axează articolele pe prezentarea diverselor situaţii şi pe evenimente cotidiene (...) Din păcate această descriere frizează senzaţionalul, astfel încât, handicapatii fie cer ceva (şi de cele mai multe ori este vorba de bani), fie sunt implicaţi în diverse situaţii dubioase, fie sunt prezentate cazuri care să stârnească mila şi compasiunea cititorilor. (...) Ziarul Adevărul pune un accent deosebit pe editoriale, (...) însă titlurile sunt mai degrabă empatice şi nu tendenţioase".
Citatele de mai sus au fost extrase din volumul "Imaginea persoanei cu handicap în presa scrisă", apărut în Editura Lumen şi aparţin în exclusivitate autoarei, Doamna Daniela Dumitrescu.
Autoarea declară că îşi doreşte ca volumul de faţă să aducă o noua viziune mai apropiată de realitate si să reprezinte un punct de plecare către alte studii din acelaşi domeniu. Rezultatele studiului pot fi utile pentru o mai bună înţelegere şi acceptare a persoanelor care suferă de diverse deficienţe, cât si o mai pozitivă perceptie şi reprezentare a acestora la nivel social. Volumul nu-şi propune atitudini, ci să atragă atenţia asupra atitudinilor care exista deja, pornindu-se de la întrebarea în ce masura sunt ele conforme cu realitatea.
Volumul a apărut cu sprijin financiar din partea Expert Projects, Asistenta sociala . ro şi a Asociaţiei Lumen, în cadrul Programului de Promovare a Asistenţei Sociale în România, derulat de Asociaţia Lumen.


Despre Asociatia Lumen

Centrul Virtual de Resurse asistentasociala.ro
www.asistentasociala.ro
redactia@asistentasociala.ro.ro


redactia@asistentasociala.ro
office@asistentasociala.ro