A-casă: Expoziţie de artă cu vânzare creată de copiii bolnavi de cancer în Galeria Universităţii de Arhitectură

BUCURESTI - 25 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, ONG

București, 27 noiembrie 2013 - Asociația P.A.V.E.L. și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ioan Mincu” alături de Ordinul Arhitecților din România, filiala București vernisează miercuri, 27 noiembrie, ora 16.00, prima expoziție de artă creată exlusiv de copiii internați în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic “Al. Trestioreanu” și secțiile de pediatrie și hematologie a Institutului Clinic Fundeni. Lucrările expuse în Galeria Universității de Arhitectură pot fi achiziționate, iar sumele colectate vor fi utilizate pentru susținerea copiilor și a acțiunilor desfășurate de Asociația P.A.V.E.L. printre care și programele de terapie prin artă. Expoziția va fi deschisă in perioada 27 noiembrie – 11 decembrie 2013.

Invitatie la expozitia copiilor

Invitatie la expozitia copiilor

 Creațiile expuse aici relevă talentul, sensibilitatea și frumusețea inimii acestor copii. Fiecare dintre ei are nevoie de ajutorul nostru, al fiecăruia, în lupta pe care o duc. Putem să-i sprijinim chiar și prin intermediul unor gesturi simple. Simpla vizitare a acestei expoziții este o încurajare imensă a muncii depuse 

Olga Cridland

Picturile, desenele, obiectele și poveștile create de copiii aflați în tratament la Institutul Oncologic “Prof. Al. Trestioreanu” și la Institutul Clinic Fundeni au fost realizate în cadrul unui program coordonat de Mihaela Șchiopu, artist, psiholog și profesor la Facultatea de Arhitectură. Invitatul special al vernisajului expoziției A-casă este profesor doctor universitar Iolanda Mitrofan,  psihoterapeut și consilier, promotor al terapiilor  creative. Dânsa este fondator și președinte al Societății de Psihoterapie Experienţială Română (SPER).

“În cazul diverselor forme de cancer factorul psihologic joacă un rol deosebit în vindecarea pacienților. Luptăm să fim alături de acești copii și să-i ajutăm să învețe să zâmbească în momente în care acest lucru poate părea imposibil. Activitățile creative joacă un rol important în tratamentul acestor copii”, declară Olga Cridland, președinta Asociației PAVEL. “Creațiile expuse aici relevă talentul, sensibilitatea și frumusețea inimii acestor copii. Fiecare dintre ei are nevoie de ajutorul nostru, al fiecăruia, în lupta pe care o duc. Putem să-i sprijinim chiar și prin intermediul unor gesturi simple. Simpla vizitare a acestei expoziții este o încurajare imensă a muncii depuse”, adaugă Olga Cridland.

Toate lucrările expuse pot fi achiziționate, iar sumele colectate vor fi utilizate pentru susținerea copiilor și a acțiunilor desfășurate de Asociația P.A.V.E.L.

Vernisajul are loc în cadrul Proiectului Copiii Noștri Aleg Sănătatea! – CNAS. Proiectul Copiii Noștri Aleg Sănătatea! – C.N.A.S este finanțat prin Programul de cooperare elvețiano-român, în perioada 2013-2016. Programul de Cooperare Elvețiano-Român (http://www.swiss-contribution.ro/swiss/afisarePagina.html?method=afisarePagina&tip=50&categoriebunuri=prezentaregen_ro&pagina=Institutii&locale=ro&meniu=Institutii_ro) își propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă), şi în interiorul României, la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.

Asociația P.A.V.E.L e fondată de un grup de părinți sau rude a unor copii, tineri sau adulti afectați de cancer precum și susținători, ce își dorește schimbarea în bine a situației copiilor bolnavi și a secțiilor de oncopediatrie din țară Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă) este asociația părintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave fiind o organizație caritabilă, non-profit, neguvernamentală, apolitică și fără afiliere religioasă, înregistrata la 10 mai 1996. Din 2008, activitățile Asociației P.A.V.E.L. au fost acreditate.

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO, UICC, ECPC, IAPO, HOPE, membru asociat a SIOPE, FABC si APSR