Cunoaşterea împărtăşită din suflet

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Patronatul Medicinei Integrative

Cunoaşterea împărtăşită din suflet

Sunt mulţi cei care cred că pentru a fi profesor trebuie să citeşti mult, să vezi totul, să acumulezi cunoştinţe pe tot parcursul vieţii. Sunt şi mai mulţi cei care au convingerea că o persoană căreia îi lipseşte un simţ nu ar putea preda niciodată. Sunt şi aici ... ca peste tot în societatea noastră, discriminări, mentalităţi şi dizabilităţi.

Într-o societate în care rolul dascălului şi, mai puţin al lectorului, e tot mai necesar şi tot mai puţin prezent, cu profesori care îşi jignesc elevii sau care sunt luaţi în derâdere, în aceeaşi societate în care rolul şcolii variază între câmp de bătaie cu colegii, loc de adunare cu gaşca sau dictatură la catedră sunt oameni care vor să înveţe, dar pe care nimeni nu îi vrea în banca de învăţăcel şi sunt dascăli care ar da elevilor lor tot ce au acumulat, făcându-i să crească în ochii propriei conştiinţe şi ajutându-i să aleagă calea cea mai potrivită sufletului lor.

Gigi Pană are 32 de ani. Nu mai vede deloc de pe vremea când era copil. Greutatea şi lipsa unui simţ atât de important nu l-au făcut să dea înapoi sau să se resemneze. Iar în urmă cu puţin timp, Gigi şi-a găsit menirea. A aflat ce vrea să facă toată viaţa de acum înainte – a devenit dascăl. Şi îi ajută pe cei asemeni lui. Acum le predă nevăzătorilor care frecventează centrul, cursuri IT, organizate de Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul proiectului “Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale, în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. ...  http://paces.ro/ro/resurse/articole

Confirmare pana la data: 17 aprilie 2012

Participare: Intrare libera