Proiect european pentru industria de textile/vestimentatie

Cluj-Napoca - 26 aprilie 2007

Comunicat tip General in Industrie

Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj, una din cele mai puternice organizatii patronale la nivelul regiunii N-V, s-a alaturat proiectului european TRANSITION. Obiectivul proiectului este integrarea industriei de textile/vestimentatie printr-un serviciu on-line de identificare si autentificare a companiilor si produselor.

Proiect european pentru industria de textile/vestimentatie

Proiectul TRANSITION vizeaza crearea unui serviciu on-line integrat, de agregare a datelor publice privind mediul de afaceri, din baze de date heterogene, în vederea oferirii de servicii de autentificare, pentru cresterea sigurantei parteneriatelor de afaceri la nivel european, in sectorul textile/imbracaminte.

TRANSITION este un proiect eContent, sustinut de Comisia Europeana prin Programul Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica (PC6), principalul instrument al UE pentru finantarea si promovarea cercetarii europene si a unei valorificari superioare a datelor publice.

Proiectul vizeazã crearea a doua servicii specifice, care vor fi aplicate in cadrul industriei de textile/imbracaminte.

Serviciul IMM-Incredere
Acest serviciu se refera la procedura de “Etichetare On-line”, sistem care se bazeaza pe date publice deja existente, oferind informatii generale, referinte tehnice si informatii financiare despre companii.

Serviciul de Urmarire si Autentificare a Produsului
Scopul acestei facilitati este autentificarea produselor si combaterea comertului ilegal cu produse contrafacute prin urmarirea fiecarei etape din ciclul de dezvoltare a produsului, de la creatie pana la livrare (conformitatea produsului, testare si certificarea) printr-un sistem de identificare a firmelor certificate international.

Prin acest proiect, pentru companiile românesti din industria de textile si imbracaminte, exista oportunitatea de a fi regasite si identificate în cadrul unui serviciu trans-european integrat, crescând credibilitatea acestora precum si siguranta parteneriatelor de afaceri pe plan international.
Totodata, în mod concret pentru industria de textile/vestimentatie din România se întrevede oportunitatea contracararii comertului ilegal cu produse contrafacute, prin serviciul de autentificare/urmarire a produselor.

Mai multe detalii
Website proiect: www.transition-eu.org
Website APM: www.apm.ro

Despre Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj

Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj (APM) este cea mai reprezentativa organizatie patronala din judetul Cluj, reprezentand interesele a peste 1200 de membri si fiind continuatoare unei traditii de pe 130 de ani.
Augustin Fenesan, Presedinte
Mircea Olaru-Zainescu, Secretar

apm@apm.ro