SAPTAMANA ”VERDE PENTRU NOI” INCURAJEAZA PARTICIPAREA CADRELOR DIDACTICE BACAUANE IN PROIECTE DE PROTECTIE A MEDIULUI

Bacau - 2 iunie 2010

Comunicat tip General in ONG

Saptamana VERDE PENTRU NOI, desfasurata in perioada 24-28 mai, a reunit peste 80 cadre didactice, directori si metodisti care au fost informati privind necesitatea realizarii de parteneriate durabile intre scoala si ONG-uri in vederea sustinerii educatiei pe tot parcursul vietii si implicit a educatiei ecologice. Intalnirile de lucru s-au desfasurat la Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau si la Gradinita nr.17 Bacau.

SAPTAMANA ”VERDE PENTRU NOI” INCURAJEAZA PARTICIPAREA CADRELOR DIDACTICE BACAUANE IN PROIECTE DE PROTECTIE A MEDIULUI

„Datoria noastra, aceea de cadre didactice, este sa daruim , este sa educam, nu sa impunem” a precizat doamna Inspector Scolar pentru Invatamantul Primar, inst. Aurelia Pitu. „Activitatea de educare a publicului privind protectia mediului este una de durata si posibila numai prin eforturi sustinute si periodice. Este nevoie ca institutiile de invatamant sa se orienteze si spre exterior, sa isi ofere sprijinul organizatiilor non- guvernamentale de profil, sa se implice activ in viata comunitatii din care fac parte” a evidentiat doamna educatoare Magda Nicolae, vicepresedintele Asociatiei pentru Promovarea Diversitatii in Educatie Bacau.

Actiunea face parte din cadrul proiectului VERDE PENTRU NOI, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Acesta se desfasoara in perioada aprilie 2010 - iunie 2010.

Volunarii Asociatiei pentru Promovarea Diversitatii in Educatie alaturi de parteneri, Gradinita cu Program Prelungit nr. 21 Bacau si Primaria Bacau – Directia de Spatii Verzi, amenajeaza un spatiu verde cu o suprafata totala de 1000 mp care va deveni un instrument de lucru util in formarea deprinderilor de protectie a mediului la copii. Pe termen lung se urmareste cresterea gradului de constientizare a cetatenilor privind necesitatea pastrarii unui mediu curat si aducerea in atentia comunitatii locale a necesitatii de a amenaja si intretine spatiile verzi.

Despre Asociatia pentru Promovarea Diversitatii in Educatie

Acest material exprima exclusiv opinia autorului. Finantatorii nu pot fi facuti in nici un fel raspunzatori de felul in care se folosesc informatiile cuprinse in acest comunicat.
Asociatia pentru Promovarea Diversitatii in Educatie
Bacau, Calea Moinesti, nr. 34, ap. 32
tel. 0758476657
diversedu@yahoo.com