Îndemn la parteneriat – pentru sprijinirea tinerilor din România

BUCURESTI - 23 august 2010

Comunicat tip General in ONG

Declararea de către Adunarea Generală a ONU a Anului Internaţional al Tineretului începând cu 12 august 2010, reprezintă cea mai de amploare acţiune adoptată cu privire la accentuarea rolului important pe care tineretul îl joacă în viitorul întregii lumi. ISIC Romania doreşte cu această ocazie şi pe această cale să reitereze invitaţia călduroasă de a colabora în proiecte comune destinate tinerilor, lansată reprezentanţilor ONG-urilor reprezentative de tineret, instituţiilor publice şi nu numai la masa rotundă iniţiată şi organizată de Primăria Municipiului Bucureşti în data de 12 august 2010, în parteneriat cu Biroul de Informare al Consiliului Europei în Romania şi UNDP Romania, în scopul marcării acestui eveniment.

Dorim să accentuăm importanţa creării unui front unit în scopul sprijinirii tinerilor, prin promovarea reciprocă a proiectelor noastre şi/sau colaborarea în activităţi viitoare.

Anul Internaţional al Tineretului reprezintă o oportunitate care se pliază cu misiunea organizaţiei noastre de a promova, susţine şi facilita dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor din România, oferindu-le prin activitatea realizată o identitate internaţională şi un real sprijin pe tot parcursul perioadei de formare.

Organizaţia noastră crede în avantajele unei colaborări mai puternice între organizaţiile de tineret, în importanţa unei mai bune comunicări între liderii acestora, în dezvoltarea de cât mai multe oportunităţi destinate acestora cu sprijinul tuturor părţilor interesate, scopul final fiind atingerea unui standard cât mai înalt al dezvoltării tineretului din ţara noastră.

ISIC România are convingerea că prin dialog şi o atitudine deschisă faţă de toate proiectele de tineret organizate în România, speranţele tinerilor într-o integrare socială în societate şi şansele lor de a se dezvolta pe plan profesional vor creşte considerabil.

Prin urmare, ISIC România se angajează să îşi înscrie toate proiectele destinate tinerilor în calendarul acestui an - Anului Internaţional al Tineretului - şi menţine deschisă disponibilitatea de a deveni un partener activ al organizaţiilor care desfăşoară programe cu şi pentru tineri, sprijinind în mod deosebit iniţiative ce au ca scop educarea, dezvoltarea, facilitarea oportunităţilor personale si profesionale pentru tineri.