Campania umanitară „Toamna se numără copiii”

BUCURESTI - 19 noiembrie 2012

Comunicat tip General in ONG, Social, CSR

Filiala București a Asociației PRO VITA începe, din această lună, o colaborare cu PRO VITA Giurgiu, în beneficiul centrului social „Sfinții Arhangheli”, administrat de aceasta din urmă în comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Campania umanitară „Toamna se numără copiii”

În tradiția deja stabilită de la fondarea sa în 2005, PRO VITA București își propune să sprijine, financiar, material, logistic și cu expertiză acest așezământ care adăpostește momentan 25 de persoane cu situații sociale grele, din care 5 mame și 20 de copii.

Colaborarea are ca țintă îmbunătățirea condițiilor de locuit și învățat prin achiziționarea, refacerea sau înlocuirea unor facilități esențiale, precum instalația de încălzire, mobilier, izolație termică, parchet și pardoseli, dar și un microbuz pentru transportul copiilor la școală sau extinderea spațiilor pentru animale.

Primul partener important în acest proiect este Fundația Unicredit. Campania de strângere de fonduri va continua în perioada următoare, în paralel cu lucrările de renovare.

Așezământul social „Sf. Arhangheli” este administrat de preotul Valentin Ștefan - un ucenic al preotului Nicolae Tănase de la Valea Screzii - și de soția sa, preoteasa Veronica, și cuprinde o clădire cu 16 camere, bucătărie, sală de mese, spațiu de activități, curte și anexe (spațiu pentru animale, solar, magazii etc.) Centrul deține toate avizele necesare, iar activitatea se derulează cu binecuvântarea ierarhului ortodox local, P.S. Ambrozie.

Toți copiii din centru au parte de educație conform vârstei, fiind integrați școlar. Condițiile sunt specifice mediului rural, fiind asigurate la un nivel minim cele necesare traiului. Copiii și mamele sunt feriți de pericolele specifice marilor centre urbane (droguri, prostituție, infracționalitate etc.) fiind supravegheați și îndrumați permanent cu multă dragoste.

Sunt multe de făcut la Slobozia și, cum ajutorul din partea statului este practic inexistent, cele două organizații fac împreună toate eforturile pentru suplinirea lipsurilor, cu sprijinul comunității și al inițiativelor private.

Mai multe detalii despre centru, prioritățile de investiții și o galerie foto pot fi găsite, provizoriu, pe site-ul www.valeaparului.ro

Despre PRO VITA Bucuresti

"Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi" este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.