UN REAL SUCCES AL ANSAMBLULUI FOLCLORIC AL JUDEŢULUI ALBA LA ALEXANDRINA WORLD MUSIC FESTIVAL

Alba Iulia - 11 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Reprezentanţii României au avut parte de un succes răsunător şi de aplauze la scenă deschisă din partea a aprox. 5.000 de persoane.

UN REAL SUCCES AL ANSAMBLULUI FOLCLORIC AL JUDEŢULUI ALBA LA ALEXANDRINA WORLD MUSIC FESTIVAL

În cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică “Alexandrina World Music Festival” organizat la Biblioteca din Alexandria (Egipt) în perioada 23-28 aprilie 2010, reprezentanţii României au avut parte de un succes răsunător şi de aplauze la scenă deschisă din partea a aprox. 5.000 de persoane (dintre care 4.000 de persoane au achiziţionat bilete chiar în ziua spectacolului).

La acest festival, România a participat în premieră anul acesta şi a fost reprezentată de interpreta de muzică tradiţională Roxana Reche, alături de un grup reprezentativ al Ansamblului Folcloric al Judeţului Alba, condus de Alexandru Pal. De menţionat este faptul că participarea acestora s-a datorat câştigării preselecţiei internaţionale organizate la finele anului 2009, prin interpretarea Doinei româneşti (recent inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO) de către solista vocală Roxana Reche şi de către naistul Alexandru Pal.

Pe această cale, mulţumim pentru sprijinul acordat de Consiliului Judeţean Alba, care a făcut posibilă deplasarea celor 6 muzicieni români în Egipt, în special dlui Ion Dumitrel (preşedinte CJ Alba), dlor Alin Cucui şi Sorin Bumb (vicepreşedinţi CJ Alba) şi dlui Ioan Bodea (director - CJ Alba) pentru promovarea şi valorificarea continuă a valorilor culturale româneşti.

Mulţumiri speciale Ambasadorului României în Republica Arabă Egipt, care a fost prezent alături de reprezentanţii României în seara extraordinarului spectacol.

Site-ul festivalului: www.wupy.org/awmf/

Despre Asociatia Romana pentru Cultura

www.cjalba.ro ; www.culturaalba.ro
arpc@email.com
arpc@email.com