Concert de muzica clasica indiana la Belgrad cu grupul bucurestean SAHAJ

BUCURESTI - 17 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Grupul SAHAJ specializat in interpretarea muzicii clasice indiene va concerta la Belgrad la invitatia SAHAJA YOGA – SERBIA in cadrul unei seri dedicate spiritualitatii indiene. Evenimentul va fi gazduit sambata 26 ianuarie ora 18.00 de Centrul Cultural CZKD si va oferi publicului si o prezentare a metodei de meditatie SAHAJA YOGA.

Concert de muzica clasica indiana la Belgrad cu grupul bucurestean SAHAJ

Muzica clasica indiana este considerata a fi, potrivit traditiei sale milenare, o cale catre cunoasterea Sinelui si a lui Dumnezeu, o sadhana (meditatie) catre ceea ce indienii numesc Moksha sau Eliberare.

Grupul SAHAJ a luat fiinta in 1994, intre membrii sai numarandu-se atat absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, cat si ai Academiei de Muzica si Arte Frumoase Late P.K. Salve din Nagpur, India.
Din programul serii:

Partea 1
Muzica clasica indiana instrumentala – Raga Durga si Raga Hansa Dwani
Solisti: Anne-Marie Ene – vioara, Mihai Lupoaie – oboi, Sorin Bunda – tabla.

Partea a 2-a
Muzica clasica indiana - genurile bhajan si qawwali (vocal-instrumental)
Solisti:
Mihai Lupoaie – harmoniu si voce;
Simona Neagu – voce;
Anne-Marie Ene - vioara si voce;
Sorin Bunda - tabla si voce;
Dan Huides – harmoniu si voce;
Ionut Neagu – tabla;
Iulia Harangus – mangeera si voce.

Metoda de meditatie SAHAJA YOGA, initiata in 1970 de doamna Nirmala Srivastava, este bazata pe experienta realizarii sinelui, ca urmare a activarii in fiinta umana a energiei subtile de natura divina Kundalini. Experienta activarii lui Kundalini - devenita accesibila prin SAHAJA YOGA masselor largi - reprezinta implinirea profetiilor Scripturilor tuturor religiilor despre o epoca a renasterii spirituale. Ea aduce saltul final in evolutia constiintei, care dobandeste o noua dimensiune: constiinta vibratorie. Realitatea si adevarul absolut incep a fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Ca rezultat al acestei dezvoltari a constiintei, evolutia spirituala se produce fara efort, individul redobandeste virtutile moralitatii, iar instalarea echilibrului - fizic, mental si emotional - aduce integrarea fiintei si a personalitatii.

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Informatii suplimentare despre SAHAJA YOGA: www.sahajayoga.ro si www.sahajayoga.org
SAHAJA YOGA - ROMANIA
Contact: Adriana Veress PR
0729 199 992

office@sahajayoga.ro