Campania ,,Zambetul din cutie” Concert umanitar

BUCURESTI - 29 noiembrie 2012

Comunicat tip General in ONG, Social, CSR

Asociatia SANSA TA si ROMEXPO, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si TVR, impreuna cu 16 scoli din capitala (peste 3500 de copii) vor organiza Joi, 29 noiembrie 2012, ora 16:30, in Pavilionul C3, concertul umanitar ,,Zambetul din cutie”.

Concertul se va desfasura la Romexpo si se va bucura de extraordinara participare a artistilor scenei muzicale romanesti: Mihai Constantinescu Simona Secrier, Tenzi Romanitan, Andra si Razvan, semifinalistii de la Vocea Romaniei - Trupa Merci Band (Sebastian Muntean, Oana Bratu, Maximilian Muntean), Robert Reamzy (Vocea Romaniei), copiii de la clubul “Learn With Music”, si de la formatia “Flori si Stele”, precum si britanicul David Bryan, care a reprezentat Romania la Eurovision 2011, si Vocea Romaniei. Invitati special: D.J. Robot, Leonard Doroftei, Viceprimarul capitalei, d-ul Marcel Octavian Nicolaescu, Prezentatori Cristina Herea si Ionut Grigore.

Evenimentul se va desfasura in beneficiul copiilor saraci din cele 10 judete ale tarii (Vaslui, Iasi, Botosani, Valcea, Buzau, Hunedoara, Covasna, Ialomita, Ilfov si Bucuresti. Scopul aceastei campanii presupune colectarea unor cadouri de Craciun si distributia acestora  in perioada 10-16 decembrie 2012 la peste 5000 dintre copiii cei mai saraci din tara, care traiesc in 25 de sate si comune, selectate pentru anul 2012 de catre organizatori, cu ajutorul primariilor locale.

Institutiile scolare implicate in campania “Zambetul din cutie”, din Bucuresti si Ilfov sunt:  Scoala Europeana Bucuresti, Colegiul National “Mihai Viteazu”, Şcoala Nr. 17 "Pia Bratianu", Colegiul  I.L. Caragiale, Colegiul  Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul National “Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Olga Gudynn International School, Şcoala Nr. 11 "Ion Heliade Radulescu”, The Lauder-Reut Educational Complex, Scoala Nr. 45, Colegiul National "George Cosbuc”, Scoala “Jean Monet”,  Colegiul German “Goethe”, Gradinita “Learn With Music”.

Obiectivul concertului umanitar este de a motiva copiii cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila, ce-i vizează pe colegii lor de generatie, defavorizati din punct de vedere social si material.

Proiectul “Zambetul din cutie” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii din punct de vedere material si financiar a persoanelor defavorizate. Invitam, asadar, pe toti cei interesati sa ajute se adreseze persoanelor responsabile de proiect.  Pe langa cutia de cadouri pentru copii, se mai pot aduce alimente, haine, jucari, rechizite, carti, etc. Puteti sustine campania si pe site-uri  de socializare, bloguri, facebook, etc. Concertul umanitar organizat in cadrul acestui proiect se va desfasura la Romexpo in data de 29 noimebrie 2012, fiind parte integranta a primei zi a Targului Kidex si a Targului de Craciun.

Despre Asociatia SANSA TA

Asociaţia SANSA TA este o organizaţie non-profit, care promoveza dreptul la o viata mai buna pentru copiii si tinerii care urmeaza sa paraseasca sau au parasit centrele de plasament, prevenind institutionalizarea acestora. De asemenea, Asociatia SANSA TA isi propune sa ajute familiile sarace cu multi copii din Romania. Programele noastre se vor adresa persoanelor sau grupurilor sociale aflate in situatia de risc.

Partenerii/Sponsori: 

Romexpo, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Fratelli Social Events,  Orhideea Residence & Spa, Tipografia PPB, Rinf, Pizza Hut, Niro Group, Radio Linx, TV Trinitas, Nine Clok, Comunicatedepresa.ro, BCR Banca pentru Locuinte, SC   Alka CO SR, Sano Vita SRL, VM STUDIO - Servicii VIDEO & FOTO, Crucea Rosie filiala sectorului 1, Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,DEALU SPIRII,, al Municipiului Bucuresti,Nikon.

 

Date de contact: 

Ciobotaru Gabriel – Coordonator Programe Sociale

Casiana Fometescu - Coordonator Dep. PR - Asociatia Sansa Ta

Tel: 031 82 22 457; 0763463191; Fax: 021 56 96 556