Oraselul Copiilor la Campia Turzii

Campia Turzii - 30 octombrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Duminică, 2 noiembrie 2008, între orele 12:00 – 17:00, copiii cu vârsta între 7 și 14 ani sunt așteptați în Parcul Central din Câmpia Turzii pentru a participa la ”Orășelul copiilor”. În cadrul evenimentului se va organiza un ”oraș în miniatură”, unde vor fi prezente principalele instituții ale statului: Primăria, Poliția, Pompierii, Spitalul, Banca, Poșta, Fabrica, Școala, Biserica, Teatrul, Muzeul, Supermarketul, precum și un stand al Asociației Studențești AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociație.

Deschiderea oficială a ”orășelului” va avea loc la ora 12:00, în prezenţa primarului municipiului Câmpia Turzii, domnul Ioan Vasinca, care va tăia panglica inaugurala.
Scopul proiectului este acela de a educa și orienta copiii pentru a înțelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conștiința socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituții în stat, precum și de a încuraja tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat.
Copiii vor avea posibilitatea să cunoască atribuțiile și rolul fiecărei instituții în parte, explicate pe înțelesul lor, într-un mod atractiv, prin demonstrații sau oferire de servicii, vizita constituindu-se de fapt într-un traseu pe care copiii îl vor parcurge într-o ordine anume. Ei vor porni de la ”Primărie”, unde vor primi un ”buletin” care va conține datele personale și care va fi completat pe măsură ce aceștia vor vizita standurile.
Printr-o bună cunoaştere a societăţii în care trăim şi a drepturilor şi responsabilităţilor noastre ca cetăţeni, noi, tinerii şi generaţiile care ne urmează avem puterea de a schimba lumea în mai bine.
Adesea lumea în care trăiesc copiii e diferită de lumea adulţilor iar informaţiile pe care le au copiii despre instituţiile statului sunt de multe ori greşite sau lacunare. La maturitate, moment în care sunt nevoiţi să renunţe la lumea lor şi să se confrunte cu o lume mai dură, plină de responsabilităţi, mulţi dintre ei intră în această etapă a vieţii având prejudecăţi cu privire la anumite instituţii, necunoscând menirea si scopul acestora.
Proiectul ”Orășelul copiilor ” este o iniţiativă a Asociației Studenţeşti AMiCUS Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Serviciul Public Local de Asistență Socială, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în colaborare cu Poliția Municipiului Câmpia Turzii, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Poșta Română, Detașamentul de Pompieri Campia Turzii și Banca Transilvania.
Despre Asociatia Studenteasca AMiCUS CLUJ NAPOCA

Asociaţia Studenţească Amicus este o organizaţie non-profit, constituită la nivel internaţional, care își desfășoară activitatea în toate marile centre universitare din România.
Ne propunem să stabilim relaţii de prietenie în mediile studenteşti şi să oferim oportunităţi în dezvoltarea personală având la bază principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet. Dorim ca împreună să venim în întâmpinarea nevoilor comunităţii prin acţiuni de voluntariat şi să îl descoperim pe Dumnezeu pentru o viaţă cu sens.
Membri în Asociaţia Studenţească Amicus pot fi studenţii de la orice formă de învăţământ superior, de stat sau privat: şcoli postliceale, colegii şi universităţi.
Amicus organizează periodic seminarii, conferinţe, dezbateri şi ateliere orientate pe formarea profesională şi dezvoltarea personală, promovează şi susţine voluntariatul în cadrul unor programe comunitare şi educaţionale.
Persoane de contact:
Cristina Sălăgean,
coordonator proiect Asociația Studențească AMiCUS – 0743178298
amicuscluj@yahoo.com
Floriana Prahoveanu –
coordonator proiect Serviciul Public Local de Asistență Socială – 0748023580

amicuscluj@gmail.com