Cincinalul “Stagii pe Bune” 2005 - 2009

BUCURESTI - 6 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, 30 martie 2009 – Programul “Stagii pe Bune” intră în al 5-lea an de
existenţă. Ediţia 2009 ia startul pe 30 martie.

“A 5-a ediţie a 'Stagii pe Bune' se apropie mai mult ca niciodată de scopul pe care ni l-am propus de la inceput pentru acest program: crearea unor sisteme de stagiatură descentralizate în facultăţi, în funcţie de nevoile fiecăreia dintre ele”, a declarat Bogdan Iordache, directorul proiectului.

Programul a fost lansat in ianuarie 2005, la iniţiativa câtorva absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, cu scopul de a realiza programe de stagiatură pe timpul verii pentru studenţi in cadrul unor firme din domeniul IT&C şi a fost o premieră pentru învăţământul tehnic din România.

Rezultatele obţinute i-au încurajat mult pe organizatori, o echipă entuziastă din care au rămas până în ziua de astăzi Bogdan Iordache (director de proiect), Vlad Posea (coordonator al relaţiei cu facultăţile) şi Andrei Firoiu (webmaster & webdeveloper), dar mai ales pe profesorii din facultate şi pe reprezentanţii companiilor care au susţinut din prima această inţiativă.

Astfel că ediţia din 2006 a beneficiat de multe schimbări dintre care le enumerăm doar pe cele mai importante: au apărut companii ce au sprijinit financiar programul, parteneri media ce au ajutat la comunicarea programului, s-a extins promovarea de la o facultate la toate facultăţile IT&C din Bucureşti şi Timişoara, site-ul proiectului a fost imbunătăţit.

Intre timp s-au adăugat “ajutoare”, în special voluntari pentru acţiunile de promovare a programului.
Ediţia din 2007 a reprezentat o etapă de dezvoltare accelerată a proiectului: centrele universitare Iaşi şi Cluj s-au adaugat pe lista oraşelor unde au fost centralizate şi promovate stagii, noi colegi din cele doua orase s-au alăturat echipei. Site-ul a fost refăcut pentru a 3-a oară, proiectul s-a bucurat de susţierea puternică a postului Radio 21.

In 2008 s-au adaugat Braşovul si Sibiul pe lista oraşelor în care s-a extins proiectul. Dar cea mai mare victorie a ediţiei respective a reprezentat-o realizarea de parteneriate cu facultăţile de IT&C, pas ce a însemnat instituţionalizarea programului. Deoarece stagiul nu este o slujbă, ci un prilej de cunoaştere şi învăţare, iar acest obiectiv nu putea fi îndeplinit fără colaborarea instituţională cu facultăţile. Si echipa de organizare a găsit suportul şi sustinerea acestora.

Editia 2009 consemnează o premieră: cele mai importante 4 facultăţi de IT&C din România îşi crează şi gestionează propriile programe de stagiatură prin intermediul 'Stagii pe Bune': Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti,Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara,Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice Cluj, Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

“Sperăm ca acest nou pas în derularea programului “Stagii pe Bune” să reprezinte un model şi o garanţie a succesului şi pentru alţi parteneri, iar în viitorul apropiat cât mai multe facultăţi de IT&C să ni se alăture”, a spus Vlad Posea, coordonator al relaţiei cu facultăţile. “Iar site-ul www.stagiipebune.ro sa devină o platformă de promovare şi gestionare a sistemelor de
stagiatură ale facultăţilor, pe care sperăm să o extindem în viitorul apropiat”, a conchis acesta.

“In 5 ani am reusit o evoluţie constant pozitivă şi nenumarate premiere: primul program de stagii din Romania, primul program naţional de stagii din Romania, iar acum primul parteneriat cu facultăţile pentru gestionarea stagiilor într-un domeniu” a spus Bogdan Iordache, director de program “Stagii pe Bune”. “Ramânem fideli misiunii noastre de a dezvolta un mecanism prin care studenţii români din facultăţile de IT&C să îşi poată completa cunoştinţele teoretice cu cele practice”, a mai declarat Iordache.

Incepând din 2009, „Stagii pe Bune” este implementat în cadrul asigurat de proiectul PACT (http://pact.cs.pub.ro), ce este finanţat prin Fondul Social European.

Si pentru ca a 5-a ediţie înseamnă 'Cincinalul Stagii pe Bune' anul acesta organizatorii au pregătit o serie de concursuri şi evenimente dedicate studenţilor la facultăţile IT&C, prin care şi-au propus să sărbatoreasca împreună cu aceştia succesul primului program de stagiatură din Romania, creat pentru studenţi, din visul unor proaspeţi absolvenţi.

Despre Asociatia “Studenti si Profesionisti IT&C”

„Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C” (ASPI), grupeaza tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc si isi propune sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile de IT&C din Romania prin crearea de mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.

Din 2005 ASPI organizeaza Stagii pe Bune, un program ce propune plasarea studentilor facultatilor cu profil IT&C in stagii practice, desfasurate pe durata verii, in companiile din domeniul IT&C. „Stagii pe Bune” 2008 este a patra editie a programului ce se desfasoara la nivel national, cu accent pe cele mai importante centre educationale IT&C din Romania: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj.
Contact: Ioana Ceausu – Manager proiect
Email: ioana.ceausu@stagiipebune.ro
Telefon: 0722/887.286
ioana.ceausu@stagiipebune.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-studenti-si-profesionisti-itc/cincinalul-stagii-pe-bune-2005-2009