Seminarul 'Traducerea, profesiune şi afacere', 24-25 octombrie, Iaşi

Locul desfasurarii: Hotel RamadaIaşi

Organizator: Asociaţia Traducătorilor din România

Manifestarea vă propune dezbaterea unor aspecte legate de administrarea şi optimizarea activităţii de traducător şi interpret liber profesionist, de la primii paşi în cariera de traducător şi interpret, elemente fiscale şi contabile, până la marketing şi tarife pentru serviciile de traducere. În cea de a doua zi a evenimentului, ATR vă propune două module de cursuri SDL TRADOS, de nivel începător şi intermediar-avansat. Participanţii la modulele SDL TRADOS vor afla ce este traducerea asistată de calculator, cum se creează o memorie de traducere, o bază de date terminologică, cum poate utiliza traducătorul instrumentele de traducere pentru a optimiza calitatea traducerii şi de ce tehnologia a căpătat o importanţă deosebită în procesul de traducere contemporan, descris în standardul SR EN 15038.

Seminarul este compus din 3 module, participanţii putând opta pentru modulul sau combinaţia de module optimă pentru necesităţile proprii. Toţi participanţii la seminar vor primi diplomă de participare pentru modulele alese.

Vor susţine prezentări în panel sau individual (listă în curs de definitivare):
- Cristiana Cobliş, MATR, preşedinte al ATR, membru al Comitetului Tehnic de traducere a SR EN 15038
- Emanuel Bod, MATR, membru în Consiliul Director al ATR
- Mihai Badea, MATR, membru titular al ATR, membru al Comitetului Tehnic de traducere a SR EN 15038

Invitaţi speciali:
- Doina Naum, şef Birou metodologie şi asistenţă contribuabili, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi
- Ionuţ Fetecău, contabil

Pentru mai multe detalii: www.atr.org.ro/blog

Ne vedem la Iaşi!

ASOCIAŢIA TRADUCĂTORILOR DIN ROMÂNIA
Membru al Federaţiei Internaţionale a Traducătorilor
E-mail: info @ atr.org.ro
Web: www.atr.org.ro
Tel/fax: 0264-596125

Despre ASOCIATIA TRADUCATORILOR DIN ROMANIA

Asociaţia Traducătorilor din România, cu sediul în Cluj-Napoca, este în prezent cea mai mare asociaţie profesională ce reuneşte traducători, interpreţi, terminologi şi revizori din întreaga ţară. Activitatea ATR vizează informarea şi perfecţionarea profesională a traducătorilor. ATR publică unica revistă lunară dedicată traducătorilor şi interpreţilor din România. Revista ATR Flash, în format electronic, este distribuită gratuit unui număr de aproape 1300 de abonaţi. În anul 2005, peste 350 de traducători şi interpreţi au participat la sesiunile de dezvoltare profesională organizate de ATR în Cluj-Napoca, Sibiu, Bucureşti şi Brăila. Misiunea ATR vizează promovarea şi reprezentarea la nivel naţional şi internaţional a traducătorilor, interpreţilor şi terminologilor din România, apărarea drepturilor şi intereselor lor nepatrimoniale, promovarea unui standard de înaltă calitate a traducerii în mediul profesional românesc.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe pagina web a Conferinţei: http://www.atr.org.ro/conf2005.html sau la ATR: 0264-596125 sau la http://www.atr.org.ro

Participare: Intrare libera