Recital de pian in scop umanitar, organizat de Asociatia Valentina Romania

BUCURESTI - 22 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Duminica, 25 Noiembrie, ora 19, va avea loc la Ateneul Roman, Sala Mica, un recital de pian sustinut de Veronica Iltchenko, in sprijinul Asociatiei Valentina Romania.

Duminica, 25 Noiembrie, ora 19, va avea loc la Ateneul Roman un recital de pian sustinut de Veronica Iltchenko, in sprijinul Asociatiei Valentina Romania.

Scopul acestui recital este de a face cunoscuta activitatea Asociatiei Valentina si de a strange fonduri necesare derularii proiectelor asociatiei.

De mai bine de 10 ani, Asociatia Valentina Romania vine in ajutorul copiilor aflati in situatii de risc si isi propune sa previna abandonul din cadrul familiilor in dificultate. Ajutorul nostru este concret si eficace si se adreseaza copiilor si familiilor din Ferentari, cel mai sarac cartier din Bucuresti.

Ne ocupam de pre-scolarizarea copiilor de varste mici si le permitem sa cunoasca un mod de viata sigur, igienic si educativ, dandu-le totodata posibilitatea de a ramane in mijlocul familiei.
Fondurile ce vor fi obtinute din organizarea acestui recital vor fi folosite pentru sustinerea proiectului de prescolarizare, proiect de care beneficiaza 75 de copii.

Nascuta in Rusia in 1976, Veronika Iltchenko a inceput sa studieze pianul la varsta de 6 ani. A studiat «Colegiul de Muzica Tchaikovsky» din Ekaterinbourg, unde a obtinut diploma de profesor si acompaniator. A urmat apoi 'Conservatorul Moussorgsky ', din Ekaterinbourg, ' unde si-a obtinut licenta in pian.

In Iunie 1999, Veronika s-a instalat la Bruxelles. La conservatorul din Bruxelles, isi continua studiile cu prof. Jan Michiels. Se perfectioneaza apoi la Conservatorul La Haye.

A cantat alaturi de « masterclasses » ai muzici, pianisti prestigiosi ca Lee Kum Sing, Alexei Skavronsky, Daniel Pollak A. Bakhchiev, Jan Wijn, Barthold Kuijken si chiar Alexei Lubimov.

Veronika a sustinut recitaluri in Rusia, Franta, Germania, Anglia, Slovenia, Irlanda, Olanda, Belgia. Canta de asemenea muzica de camera, alaturi de flautistul Toon Fret si acompaniata deseori de solisti de opera.

Recitalul ce va fi sustinut duminica, 25 Noiembrie va dura aproximativ 1H40 cu o pauza.

Din programul recitalului:
Claude DEBUSSY – 3 Préludes
Arno BABADJANIAN – Six Tableaux
Modeste MOUSSORGSKI - Tableaux d'une exposition

Parteneri in sustinerea concertului: BRD Group Société Générale, Nestlé Romania, Schneider Electric, ING Romania.


Eva GHIURI
Coordonator proiecte
Asociatia Valentina Romania
asociatia_valentina_romania@yahoo.fr

Despre ASOCIATIA VALENTINA ROMANIA

Asociatia Valentina Romania deruleaza activitati in domeniul protectiei copilului. Principalul proiect al asociatiei consta in finantarea costurilor de pre-scolarizare pentru 75 de copii proveniti din familii in dificultate, facilitandu-le astfel accesul la educatie si invatamant.
tel: 0741268221
Pers. de contact:Eva GHIURI
asociatia_valentina_romania@yahoo.fr