Astral Telecom dubleaza largimea de banda pentru segmentul business. Astral Broadband reduce costurile de comunicatii pentru companii

BUCURESTI - 11 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Astral Telecom, cel mai important furnizor national de servicii integrate de comunicatii electronice fixe din Romania, anunta dublarea largimii de banda alocate pentru segmentul business. Astfel, clientii Astral Telecom beneficiari ai unei conexiuni cu banda de 256 kbps (kilobiti pe secunda) vor beneficia automat de un upgrade al conexiunii, respectiv de 512 kbps (kilobiti pe secunda), fara costuri suplimentare.

Astral Telecom dubleaza largimea de banda  pentru segmentul business. Astral Broadband reduce costurile de comunicatii pentru companii

In plus Astral lanseaza produsele destinate segmentului de afaceri bazate pe largimea de banda de 1 Mbps (megabit pe secunda), destinate mai ales pentru companiile cu cerinte mari de transfer de date. Astral Broadband – „Internet pentru afacerea ta” devine astfel o solutie optima de comunicatii destinate sectorului business.

„Astral redefineste conceptul de Internet in banda larga pentru companiile mici si mijlocii ca parte integranta a strategiei de devoltare a companiei. Astral doreste sa ofere companiilor din Romania echilibrul necesar pentru a se dezvolta in conditii competitive de piata si le faciliteaza accesul la solutii de conectare la Internet cu largimi mult mai mari de banda, perfect adaptabile celor mai pretentioase nevoi de comunicatii. Companiile mici si mijlocii din Romania au acum conexiuni rapide ceea ce inseamna in primul rand posibilitatea de a mari numarul de calculatoare din reteaua companiei sau o viteza de comunicare mult mai mare, ceee ce inseamna eficienta si productivitate mai mare, in pas cu cerintele pietei; pe alta parte largimi mai mari de banda inseamna si acces la aplicatiile si serviciile accesibile in trecut, din punct de vedere financiar, numai companiilor mari”....declara Mircea Lucacel, Director Comercial Internet, Date si Telefonie in Astral.

„In conditiile in care din ce in ce mai multe companii tind sa se transforme din companii locale, in companii regionale sau nationale, largimea de banda devine o conditie esentiala a vitezei de comunicare. Largimile mari de banda permit si faciliteaza accesul la servicii cu valoare adaugata care reduc considerabil timpul alocat comunicarii intre sedii aflate la sute de km distanta. Astfel, implementarea unei retele virtuale private (VPN) permite accesul securizat al angajatilor in timp real la toate resursele companiei. In acelasi timp, implementarea unei solutii de videoconferinta cu doua sau mai multe puncte de acces reduce considerabil cheltuielile companiei legate de deplasari. La toate acestea se adauga economiile de costuri furnizate de gestionarea unitara, centralizata a intregului serviciu de comunicatii. Mergand mai departe putem adauga avantajele oferite de un singur furnizor national de servicii integrate de comunicatii electronice pe un singur suport: servicii de televiziune prin cablu (informare in timp real), Internet si transmisii de date si telefonie (comunicare rapida, eficienta din punct de vedere al costurilor si al timpului alocat)...” declara Calin Geru, Manager Dezvoltare Produse in Astral.

In acelasi timp, Astral introduce si pentru segmentul de afaceri tariful unic de instalare pentru conexiunile realizate prin cablu coaxial sau radio si ofera reduceri de pana la 30% la vanzarea sau inchirierea echipamentelor specifice.

Gazduirea domeniilor de email si a site-urilor web ale companiilor fac parte in continuare din oferta Astral destinata companiilor din Romania.

Despre Astral Telecom

ASTRAL TELECOM S.A.

Astral Telecom S.A. este in prezent cel mai important furnizor national de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania.

Infiintata in 1993 ca furnizor local de servicii de televiziune prin cablu, intr-unul din cele mai importante centre istorice si culturale ale Transilvaniei – Cluj Napoca, Astral Telecom si-a dezvoltat si extins cu succes portofoliul de servicii. La inceputul anului 2004 Astral Telecom beneficiaza de o puternica prezenta la nivel national, furnizand servicii de televiziune prin cablu in peste 750.000 de locuinte din peste 140 localitati, servicii de Internet si transmisii de date in peste 30 din cele mai importante judete ale tarii precum si servicii de telefonie fixa IP. Astral a fost primul operator alternativ de telefonie fixa care a semnat in 2003 acorduri de interconectare cu Romtelecom si cu operatorii GSM 900 Connex si Orange.

Portofoliul de servicii include:

Televiziune prin cablu (CATV)
Acces Internet (acces Intenet folosind medii de transmisie in banda larga: cablu TV, fibra optica, unde radio si linii telefonice inchiriate; precum si o gama de servicii web: Publicitate on-line, Solutii de gazduire, Dezvoltare de aplicatii si site-uri),
Servicii de telefonie fixa ( nationala si internationala).

Clienti importanti:

Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Informatiilor Publice, IGP, RoEduNet, Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul Public (Parchetul General al Romaniei) Electrica SA, Filiala Muntenia Nord, Banca Transilvania, Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca, Adevarul, Romania Libera, Trustul de Presa National, Hyundai Auto, SC UNITA.

Cornelia Gusa, PR Manager – Astral Telecom

Tel/fax 302 09 28
comunicare@astral.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/astral-telecom/astral-telecom-dubleaza-largimea-de-banda-pentru-segmentul-business-astral-broadband-reduce-costurile-de-comunicatii-pentru-companii