Comunicat de presa

BUCURESTI - 3 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Auto

In urma cu cateva zile am citit, intr-un Comunicat de presa, urmatoarele:
„..... Adunarea Generala de constituire a avut loc in luna august, cand au avut loc si alegerile pentru functiile de conducere. Presedinte este .... , una din functiile de vicepresedinte este ocupata de premierul Calin Popescu-Tariceanu, ...”.

Cum nu ne venea sa credem ca in timpul mandatului de prim ministru, dl Calin Popescu-Tariceanu ar fi putut accepta o functie de vicepresedinte intr-o oarecare structura , am verificat pe site-ul Guvernului Romaniei daca informatia a fost corecta.

Rezultatul a fost ca dl Calin Popescu-Tariceanu a trecut in Declaratia de interese ca este membru in Consiliul Director al unei asociatii si al unui institut tip fundatie. Nici vorba de structura care a emis comunicatul de presa respectiv.

Am verificat si pe site-ul Camerei Deputatilor si am gasit aceeasi Declaratie de interese a dlui Calin Popescu-Tariceanu.

Se pun, astfel, firesc, cel putin doua intrebari:
1. A incalcat legea primul ministru prin a nu inscrie in Declaratiile de interese de la Guvern si de la Camera Deputatilor ca la inceputul lunii august 2005 a acceptat o functie de vicepresedinte al unei federatii nationale?
2. Exista unii impostori care s-au folosit de numele primului ministru Calin Popescu-Tariceanu fara ca acesta sa fie incunostiintat?

Nu dorim sa punem sub semnul intrebarii respectarea legalitatii de catre primul ministru al Romaniei, dar consideram ca este absolut necesar ca domnia sa sa informeze opinia publica despre aceasta problema controversata, cu atat mai mult, cu cat, in Declaratia de interese, se precizeaza: „Prezenta declaratie constituie act public si raspund potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate”.

Mentionam ca situatia este deosebit de delicata deoarece, daca dl Calin Popescu-Tariceanu a acceptat functia, era obligat sa-si modifice Declaratia de interese, iar daca anumiti impostori s-au folosit de numele sau, au facut-o pentru a induce in eroare justitia din Romania, prin acele ingerinte politice deosebit de criticate in aceste zile.

Aceste dezvaluiri nu putem sa le trecem sub tacere, atata timp cat, prin manevre secrete, dupa cum afirma cei care s-au folosit de numele primului ministru, au prezentat aceste date instantelor de judecata. Activitatea primului ministru si alte functii ale sale, daca nu aduc atingere securitatii nationale, sunt publice si supuse informarii opiniei publice.

Pentru toti cei interesati din mass-media si pentru institutiile Statului, stam la dispozitie cu toate documentele, iar astazi, 03 noiembrie 2005, orele 15 00, la sediul ACR din Bucuresti, str. Take Ionescu nr. 27, va avea loc o Conferinta de presa, cu aceasta tema.

Biroul de presa al ACR

Despre Autoturism

AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN
Membru al Alianţei Internaţionale de Turism (AIT)
şi al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA)
010353 BUCURESTI, Sector 1, Str. Take Ionescu nr.27
Tel: 021 315.55.10; 021 317.82.53; Fax: 021 312.84.62;