Arta inovatiei in imagistica medicala: solutii de tip “Cloud Computing” de la Biotronics3D

BUCURESTI - 25 ianuarie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Sanatate

Achizitia solutiilor IT pentru imagistica medicala este un proces complex, care implica investitii initiale si cheltuieli ridicate de mententanta pentru hardware si aplicatii software. 3Dnet Medical, solutia Cloud oferita de Biotronics3D, elimina aceste costuri printr-un serviciu de imagistica online care ofera posibilitati nelimitate de arhivare a studiilor si unelte avansate pentru vizualizarea imaginilor.

Arta inovatiei in imagistica medicala: solutii de tip “Cloud Computing” de la Biotronics3D

Democratizarea imaginilor si a datelor medicale, cat si facilitarea colaborarii prin unelte online intre factorii implicati in procesul de diagnostic si tratament, ajuta la eficientizarea sistemului de sanatate si au un impact direct in cresterea calitatii actului medical. Conceptul de imagistica in Cloud furnizeaza nexul online pentru augmentarea sau chiar inlocuirea conversatiilor medicale care acum se intretin in cadru restrans, intr-o camera izolata de spital, pentru evaluarea unui caz de cancer, de exemplu.

Modelul tehnologic si de business pe care Biotronics3D il propune raspunde intocmai acestor evolutii, prin introducerea platformei 3Dnet, prima solutie din lume de tip Cloud Computing, Software as a Service (SaaS) pentru radiologie si imagistica medicala. 3Dnet faciliteaza colaborarea multidisciplinara intre radiologi, medicii din specialitati conexe si medicii de familie, prin acces on-line la imagini si unelte avansate pentru vizualizare de la orice calculator conectat la Internet. 3Dnet nu transfera studiul pe retea pentru vizualizare pe web, reducand timpul de afisare al imaginilor la maximum 10 secunde chiar si pentru studii cu mai mult de 5,000 imagini si indiferent de locatia de unde se realizeaza conectarea (pe viteze standard de retea).

Platforma este dezvoltata pentru a suporta configuratii multi-site, fiind ideala pentru a servi ca un repozitoriu de imagini comun, centralizat, pentru comunitati locale sau regionale. Astfel, 3Dnet colecteaza cu usurinta imagini de CT sau RMN din mai multe unitati medicale intr-o singura baza de date, folosind partitii clar definite pentru fiecare unitate in parte, si care pot fi accesate de catre utilizatori printr-un singur click in interfata clientului web. Exista posibilitatea transferului de studii intre centre medicale, pentru second-opinion de exemplu, sau de a oferi acces la imagini medicilor trimitatori si pacientilor printr-un simplu email.

Despre Biotronics3D:

Biotronics3D Ltd. (www.biotronics3d.com) este o companie inovatoare in domeniul imagisticii medicale, cu sediul la Londra, Marea Britanie. 3Dnet, solutia Cloud pentru imagistica medicala oferita de Biotronics3D la nivel global (www.3dnetmedical.com), este disponibila si in Romania in variantele “public cloud” sau “private cloud” prin Avanta Medical Systems SRL (www.avanta.ro).

Despre Avanta Medical Systems

Avanta Medical Systems SRL opereaza pe piata sistemelor medicale din Romania ca furnizor si integrator de solutii avansate pentru diagnostic imagistic. Portofoliul de produse al companiei include: web-based PACS, sistem informatic pentru radiologie (RIS), sisteme de digitalizare cu placi de fosfor (CR) pentru radiologie si mamografie, statii de post-procesare si diagnostic. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.avanta.ro.