Implementare OMFP 956/2005 cu Simple v1.3

BUCURESTI - 20 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica

Numărul mare de utilizatori (peste 20 000) şi succesul înregistrat la doar un an din momentul lansării au însemnat pentru instrumentul de modelare organizaţională Simple (conceput şi implementat de compania Avantera) nu doar lărgirea continuă a portofoliului de clienţi, ci şi recunoaşterea utilităţii acestei platforme.

Respectându-și promisiunea de a extinde funcționalitatea oferită, Avantera lansează astăzi serviciile de utilizare a versiunii Simple 1.3 pentru clienți provenind din orice sector economic, fie ei companii private sau instituții publice.

Noua versiune permite în plus față de cea precedentă (axată pe modelare organizațională și modelare de procese) managementul execuției proceselor modelate.

Cu alte cuvinte, organizația poate acum să-și construiască un model operațional pe care apoi să-l aplice ca atare în practică, în interiorul aceluiași mediu de lucru: “Simple”.

Avantajul major al acestei abordări este dat de ușurința și viteza cu care o organizație își poate reconfigura modul de lucru și adapta în același timp platforma informatică pentru a susține execuția proceselor. Dacă în varianta tradițională, adaptarea platformei informatice la un nou mod de lucru însemna eforturi financiare (adesea apelând la experți externi) și timp consumat, în varianta propusă de “Simple” organizația își reproiectează procesele și acestea odată reproiectate, dispune imediat și de suportul informatic în execuția acestora.

Modelul oricărui proces poate fi transformat într-o copie “executabilă” numită instanță de proces.

Instanța de proces oferă spațiul de lucru cu acces controlat pentru

utilizatorii nominalizați să execute activitățile prevăzute, utilizând

modelele de documente stabilite și stocând

documentele rezultate, înregistrând

resursele utilizate (indiferent de natura acestora), completând și centralizând automat formularele proiectate, etc.

Printre cele mai importante funcţionalităţi ale instrumentului Simple, se numără oferirea de suport informatic pentru implementarea cerintelor OMFP 946/2005 şi pentru raportarea stadiului de implementare a acestor cerinţe în conformitate cu Ordinul Ministerului Finanţelor Publice 1649/2011. Instrumentul permite crearea de sesiuni de raportare trimestriale, anuale, în cadrul cărora fiecare unitate organizaţională proprie, dar şi eventualele instituţii subordonate, pot realiza evaluarea stadiului de implementare pentru douăzeci şi cinci de standarde din OMFP 946/2005.

Despre Simple

Simple este primul serviciu de acces la un instrument de modelare/management a proceselor organizaţionale (business process modelling/management), oferit de o companie românească. Pus la dispoziție în regim de “cloud computing”, centrat pe reingineria proceselor organizaţionale, optimizare, managementul performanţei şi al riscurilor, instrumentul oferă alături de funcţionalităţi standard, şi o serie de funcţionalităţi ce propun Simple ca serviciu unic în lume.

Despre Avantera

Avantera este o companie de consultanţă care adresează necesităţile organizaţiilor pe patru nivele: strategic, operaţional, cultural-motivaţional şi al infrastructurii, în special al celei de TI. În cei opt ani de existenţă a pus la dispoziţia beneficiarilor săi soluţii adecvate pentru dinamizarea şi accelerarea dezvoltării lor sistematice, continue, pe baze solide şi orientarea activităţii lor spre excelenţă, utilizând cele mai moderne instrumente şi tehnici de management.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/avantera/implementare-omfp-9562005-cu-simple-v1-3