Eugen Voicu a fost confirmat de CSSPP în funcţia de Director General al Aviva Pensii

BUCURESTI - 8 februarie 2008

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Astăzi, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a dat avizul pentru modificarea documentaţiei de autorizare a companiei Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.
Prin acest aviz, CSSPP aprobă numirea lui Eugen Voicu pe poziţia de Director General Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Eugen Voicu l-a înlocuit în această poziţie pe Adrian Allott care începând cu data de 1 februarie 2008 se dedică activităţii de consultanţă.

Eugen Voicu îşi va păstra şi poziţia de Director General al Certinvest SAI. Pe lângă această poziţie, el va ocupa şi funcţia de Director de Investiţii în cadrul companiei de pensii.

Eugen Voicu are 50 ani, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi are o carieră remarcabilă în domeniul financiar.

În 1994, Eugen Voicu a înfiinţat Certinvest SA care astăzi este unul din jucătorii importanţi din piaţă, având în administrare patru fonduri deschise de investiţii şi un număr important de portofolii individuale. Eugen este acţionar şi membru fondator al SSIF Intercapital Invest şi International Leasing; între 1999-2003 a fost Secretar General al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Leasing din România, iar între 2003 şi 2007 a fost Vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Organismelor de Plasament Colectiv.

În data de 17 ianuarie 2008, CNVM a autorizat modificările intervenite în modul de organizare şi funcţionare a CERTINVEST Societate de Administrare a Investiţiilor SA ca urmare a modificării structurii acţionariatului, în urma dobândirii de către Aviva International Holdings Ltd. a participaţiei de 99,82% din capitalul social sau din totalul drepturilor de vot în cadrul societăţii de administrare a investiţiilor.

Aviva devine astfel acţionarul majoritar al Certinvest SAI; decizia CNVM marchează practic încheierea procesului de achiziţie a Certinvest de către Aviva.

Achiziţionarea Certinvest de către Aviva reprezintă o îmbinare inspirată între cea mai experimentată companie de administrare a activelor din România şi cel mai experimentat furnizor de asigurări de viaţă şi pensii din lume.

Despre Aviva Asigurari de Viata SA

Despre Grupul Aviva

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume şi cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696.
Astăzi, Grupul Aviva are 59,000 angajaţi şi 40 milioane de clienţi în 27 de ţări din întreaga lume.
Grupul este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa, ocupând poziţii de top pe majoritatea pieţelor pe care operează.
Aviva are venituri din prime de asigurare şi investiţii de 61 miliarde euro şi fonduri în administrare de peste 535 miliarde euro.**

Aviva Grup România

Aviva Group România include trei companii: Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Certinvest (achiziţionată pe 13 septembrie 2007).

Despre Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat

Aviva şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000 având în prezent un portofoliu de peste 430,000 de clienţi.
În 26 iulie 2007, Aviva a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a înfiinţa o societate de administrare a pensiilor private (Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA), iar în 25 august autorizaţia de administrare a fondului său de pensii obligatorii - Pensia Viva.

Despre Certinvest

Certinvest are în prezent în administrare 24 milioane euro din 4 fonduri mutuale, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investiţii: Intercapital, fond de acţiuni, Capital Plus, fond echilibrat, Orizont, fond de venituri fixe (obligaţiuni) şi Tezaur, fond pentru piaţa de capital. Certinvest administrează deasemenea şi conturi de investiţii individuale.

Certinvest a dovedit de-a lungul anilor că este unul dintre cei mai dinamici şi inovator administratori de pe piaţă. Compania a lansat primul fond fără comisioane de vânzare de pe piaţa românească (Tezaur) şi primul fond de obligaţiuni din România (Orizont). Certinvest se mândreşte totodată ca fiind un susţinător al pieţei crescânde de fonduri de investiţii din România.

* conform vânzărilor noi din 2006
** la o rată de schimb de 1 GBP/ 1.47 EUR

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Giliola Ignat, Manager Advertising & PR tel. 021-203.83.73
giliola.ignat@aviva.ro