NOD32, singura solutie antivirus proactiva ce protejeaza impotriva vulnerabilitatii Windows Metafile

BUCURESTI - 9 ianuarie 2006

Comunicat tip General in IT&C

ESET LLC, furnizor global de solutii de securitate, a afirmat faptul ca antivirusul NOD32 protejeaza in timp real contra vulnerabilitatii fisierului Windows Metafile (WMF), vulnerabilitate ce face sistemul sensibil fata de atacurile informatice , Microsoft nedetinand pentru moment solutia pentru rezolvarea acestei probleme.

Utilizatorii ce folosesc sistemele de operare Windows ME, 2000, XP si Windows 2003, sunt avertizati asupra faptului ca aceste sisteme sunt vulnerabile din cauza unei erori a fisierului WMF, ce permite hackerilor sa preia controlul aplicatiilor ce ruleaza on-line si sa execute coduri malitioase. Microsoft va lansa solutia aferenta redresarii acestei erori, cel mai devreme pe data de 10 Ianuarie 2006.

Utilizatorii browserelor Microsoft Internet Explorer si Firefox, sunt expusi riscului compromiterii sistemului, deoarece WMF reprezinta componenta principala a codului grafic de determina modul in care utilizatorii vizualizeaza imaginile web, iar prin simpla selectare de afisare a unei imagini in browserul Windows Explorer, sau prin accesarea unui banner modificat, se poate declansa executarea fisierului corupt. In plus, cercetatorii companiei ESET, au afirmat ca, de asemenea, cautarea pe web cu ajutorul motorului de cautare Google poate determina executarea fisierului corupt.

Astfel, antivirusul NOD32, utilizand tehnologia unica incorporata ThreatSense, avand un sistem de detectie sofisticat, bazat pe euristica avansata, ii permite acestuia identificarea proactiva, in timp real, a diverselor pericole, incluzand si exploit-ul WMF, impiedicand hackerii sa il foloseasca in scopul compromiterii sistemelor.

Tehnologia ThreatSense, incorporata in mecanismul unic de scanare, furnizeaza o protectie completa, asflel ca utilizatorii nu au nevoie de solutii suplimentare. Fara detectia euristica avansata, utilizatorii trebuie sa astepte lansarea versiunilor imbunatatite a soft-urilor antivirus, astfel sistemul fiind vulnerabil la eventualele pericole ore intregi sau chiar zile.In plus, NOD32 si-a dovedit eficienta in cadrul testului realizat de AV-Test.org, unde s-a verificat gradul de detectie si protectie a antivirusului impotriva a 73 tipuri de exploit-uri WMF.

“ Utilizarea sistemului de operare si solutiile software produse de Microsoft este foarte raspandita, ceea ce face ca un numar foarte ridicat de astfel de sisteme si solutii sa fie susceptibile vulnerabilitatii fisierelor WMF.”, spune Rick Moy, vicepresedintele departamentului de marketing si vanzari a companiei ESET LLC.
“ Pentru a preveni propagarea acestei vulnerabilitati, ESET recomanda tuturor organizatiilor sa adopte imediat masuri de protectie preventive.”, a continuat Rick Moy

Despre Axel Soft IT Group

Pentru detalii suplimentare sau pentru a descarca versiunea trial a antivirusului NOD32, vizitati link-ul: http://www.nod32.com/

Pentru mai multe informatii despre acest produs, ne puteti contacta la adresa de mail, sau telefonic la numerele afisate mai jos.

SC Axel Soft IT Group
Str. Jean Louis Calderon Nr. 31, Sector 2, Bucuresti
Telefon:021/ 317.13.51/ 52
Delean Raluca
PR Executive
Telefon: 021/ 317.13.51/ 52
vanzari@nod32.ro