Lexiophiles a publicat rezultatele competiției mondiale „Top 100 Language Blogs 2009”

BUCURESTI - 31 iulie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Hamburg, 28 iulie 2009. Rezultatele competiției mondiale anuale „Top 100 Language Blogs”, ediția 2009 au fost publicate de către blogul Lexiophiles și de către portalul de limbi străine bab.la. Competiția are ca scop identificarea anuală a celor mai bune bloguri axate pe limbi străine din întreaga lume. Primele 100 de bloguri de anul acesta au fost alese dintr-un total de 473 de nominalizări din 26 de țări.

În 2009 numărul nominalizărilor a crescut cu peste 50% față de anul precedent, calitatea blogurilor fiind în continuă creștere de asemenea. Noile posibilități de socializare în mediul virtual au fost un factor foarte important în acest sens. Astăzi doar un simplu blog nu este suficient. Posturile noi sunt anunțate pe Twitter, zilnic apar noi pagini ale fanilor pe Facebook iar alte detalii circulă prin intermediul Linkedin. Evident, integrarea acestor aspecte în blogurile nominalizate a fost unul din criteriile poziționării finale.

Primele trei bloguri au convins atât utilizatorii cât și juriul bab.la. „Listen to English“, un blog care oferă printre altele și podcast-uri gratuite a fost clasat pe primul loc datorită sutelor de voturi și comentarii făcute de utilizatori. „The linguist on language“, un blog desăvârșit cu update-uri zilnice și o comunitate de utilizatori foarte activă a fost clasat pe locul second. A treia poziție din clasament este ocupată de „Der Englisch Blog“ care folosește articole din presa curentă ca metodă de învățare a limbii engleze. „Realizând timpul și devotamentul dedicat conceperii fiecărui blog în parte, aceste bloguri merită cu adevărat să fie în fruntea clasamentului“, afirmă Marc Luetten, project manager al Lexiophiles.

În premieră anul acesta a fost introdus votul utilizatorilor. „Au fost primite mii de voturi, comentarii și mailuri. Acest lucru demonstrează cât de implicată este comunitatea celor interesați de limbile străine“, afirmă Luetten. Este demn de menționat faptul că competiția a avut patru categorii de nominalizări pentru a permite o mai bună comparație între bloguri din mai multe puncte de vedere distincte.

Clasamentul „The Top 100 Language Blogs 2009“ poate fi găsit la adresa:

Despre bab.la

Despre Lexiophiles și bab.la:
Blogul Lexiophiles (www.lexiophiles.com) este întreținut de portalul de limbi străine bab.la. Portalul este realizat de către utilizatori multilingvi iar blogul include articole în 14 limbi diferite acoperind o mare varietate de teme de ordin lingvistic și cultural.
bab.la (http://bab.la/) este un portal interactiv de limbi străine care oferă dicționare bilingve, lecții de vocabular, jocuri și teste, totul complet gratuit. Disponibil în 15 limbi diferite (română, engleză, franceză, italiană, germană, poloneză, spaniolă, turcă, portugheză, rusă, chineză, hindi, japoneză, coreeană și esperanto), site-ul are la bază modelul wiki, permițându-le utilizatorilor să contribuie la conținut și să ofere feedback.

Contact: Kivu Georgiana
Email: georgiana [at] bab.la
Telefon: +49 40 707080950
Adresă: bab.la GmbH, Baumwall 7, 20459 Hamburg, Germany.

georgiana@bab.la

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bab-la/lexiophiles-a-publicat-rezultatele-competitiei-mondiale-top-100-language-blogs-2009