Mitul imobiliar - scad preturile ?!

BUCURESTI - 29 iunie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Vor mai scadea sau nu preturile locuintelor noi? Ce este mai bine sa faci…sa cumperi sau sa mai astepti ? Este mai avantajos sa cumperi o locuinta veche sau una abia finalizata ? www.targimobiliar.eu

Mitul imobiliar - scad preturile ?!

Vor mai scadea sau nu preturile locuintelor noi? Ce este mai bine sa faci…sa cumperi sau sa mai astepti ? Este mai avantajos sa cumperi o locuinta veche sau una abia finalizata ?

Acestea sunt intrebarile cele mai frecvente din dezbaterile pe teme imobiliare, la care persoane cu diferite specializari incearca sa raspunda.
In calitate de organizatori ai celui mai mare targ imobiliar, nici noi nu am fost ocoliti de aceste intrebari. Raspunsul nostru este unul cat se poate de sincer … nu suntem analisti imobiliari, ci doar organizatori ai Targului National Imobiliar (TNI) .
Desigur ca, adunand in acelasi loc toata oferta imobiliara pe parcursul a patru zile de expozitie reusim sa luam pulsul acestui segment al pietei, insa nu suntem in masura sa elaboram previziuni. Urmarind sirul evenimentelor din tarile vecine, este clar faptul ca imediat ce bancile vor acorda din nou credite fara a avea conditii greu de indeplinit, pretul va reveni la standardul de la care a coborat.
Tot ce putem declara pe aceasta tema se poate baza pe cifrele concrete obtinute in cadrul evenimentului anterior. Astfel, la editia din luna mai a Targului National Imobiliar, companiile imobiliare ce au participat au venit cu oferte foarte avantajoase la ansambluri rezidentiale noi. Pretul a scazut fata de perioada similara a anului precedent in primul rand, deoarece s-au eliminat intermediarii. Astfel, in cadrul TNI mai au participat 69 de dezvoltatori imobiliari si doar 21 de agentii imobiliare. Prezenta dezvoltatorilor a facilitat negocierea directa a metodei de plata, dar si a pretului in functie de suma data in avans si numarul de rate.
In plus, situatia economica actuala a influentat direct pretul si l-a determinat sa reflecte intocmai calitatea executiei, a finisajelor, dar si pozitionarea fata de centru si cartierele considerate a fi de lux. Costul locuintelor noi a pornit in cadrul targului din luna mai de la 36.000 EURO avand posibilitate de plata in rate direct la dezvoltator pe o perioada de pana la 10 ani, fara dobanda. Pretul pe metru patrat a pornit de la 550 EURO, media situandu-se in jurul sumei de 1.000 – 1.300 EURO /mp.
Printre ofertele preferate de publicul tanar se numara: Timisoara Residence ce ofera garsoniere de 37 mp cu un pret de 40.000 EURO si Ansamblul Militari Residence in cadrul caruia un apartament de 2 camere, avand o suprafata utila de 50 mp, costa 50.000 EURO TVA inclus.
Un dezavantaj al locuintelor noi, ar putea fi acela ca majoritatea ansamblurilor rezidentiale sunt amplasate mai departe de centrul orasului, insa acest aspect poate fi considerat si un avantaj daca luam in considerare faptul ca sunt mai aproape de marile centre comerciale aflate la periferie, si permit parasirea cu usurinta a capitalei la inceput de week-end.
Prezentand aceste informatii concrete, ramane la latitudinea fiecaruia sa decida ce inseamna “scump”, in final acest termen capata sens doar fiind raportat la un sistem de referinta.

In calitate de organizatori ai celui mai mare eveniment imobiliar din Romania, promitem vizitatorilor nostri sa le venim in ajutor, adunand in continuare intreaga oferta de profil din Bucuresti si toate zonele de interes din tara, dar si din alte zone precum Spania, Grecia si Bulgaria in acelasi cadrul special – Palatul Parlamentului.

Anuntam pe aceasta cale ca urmatoarele doua editii de anul acesta ale Targului National Imobiliar vor avea loc in perioada 24-27 septembrie si respectiv 12-15 noiembrie, iar intre timp punem la dispozitia celor interesati portalul www.targimobiliar.eu ce contine stiri de interes, oferte concrete, dar si o sectiune speciala pentru postarea de anunturi imobiliare .
Avand in vedere ca partenerii, expozantii si vizitatorii TNI sunt aceia care stabilesc tendintele imobiliare, nu cei care le urmeaza, am creat un forum imobiliar unde se pot posta pareri despre piata imobiliara, nemultumiri, consideratii asupra cat ar trebui sa coste o locuinta noua si una veche, precum si orice informatie legata de acest domeniu.

Pentru orice fel de informatie va rugam sa ne contactati telefonic: 021/310.60.95 sau prin e-mail
info@targ imobiliar.eu