Beia Consult International anunta noutatile de la Adcon Telemetry pentru gestionarea prin telemonitorizare a riscurilor din agricultură

BUCURESTI - 31 iulie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Beia Consult International – Siemens System Partner & Dialogic Regional Distributor anunta noutatile de la Adcon Telemetry pentru gestionarea prin telemonitorizare a riscurilor din agricultură

Beia Consult anunta instalarea unui sistem pilot de la Adcon Telemetry pentru
gestionarea prin telemonitorizare a riscurilor din agricultură. Staţia este utilizabilă în viticultură, pomicultură, legumicultură, horticultură, cultura cerealelor.

Cu ajutorul unor senzori adecvaţi, staţia culege şi transmite în permanenţă către un server central date privind: temperatura şi umiditatea aerului, umiditatea existentă pe frunze, cantitatea de precipitaţii. Serverul central analizează în permanenţă datele primite şi păstrează la dispoziţia beneficiarului date referitoare la pericolele de diverse naturi la adresa stării de sănătate a plantelor precum şi indicaţii privind măsurile profilactice cele mai adecvate.

Legătura între staţie şi serverul central se asigură prin serviciul de date GPRS prestat de una din reţelele de telefonie mobilă GSM care au acoperire în zonă.

Accesul la date al beneficiarului se poate face de pe orice calculator personal racordat la Internet, iar avertizările urgente pot fi primite sub forma de e-mail-uri sau mesaje SMS pe telefonul mobil.

Pentru persoanele interesate este disponibila o staţie demonstrativa Adcon Telemetry pentru gestionarea riscurilor agricole, în configuraţia de bază.

În pliantul disponibil pentru download de pe site-ul www.adcon.at sunt date mai multe informaţii despre sistemul Adcon Telemetry de gestionare a riscurilor din agricultură.

Componentele unui astfel de sistem sunt:

1.1. Materiale Adcon Telemetry pt. configuraţia de bază

1.1.1. Staţie A753 GSM/GPRS
1.1.2. Panou solar pt. poz. 1.1.1
1.1.3. Pluviometru standard
1.1.4. Senzor umiditate frunze
1.1.5. Senzor combinat temp. & umid. aer
1.1.6. Catarg aluminiu din 3 segmente

1.2.Materiale Adcon Telemetry opţionale

1.2.1. Senzor viteza vântului
1.2.2. Senzor radiaţie solară (pyranometru)

Despre BEIA CONSULT INTERNATIONAL

Beia Consult International - Siemens System Partner - Companie de consultanta si servicii in domeniul telecomunicatiilor, activa pe piata de centrale telefonice in Romania din anul 1991, partener autorizat SIEMENS, distribuitor oficial DIALOGIC / EICON, FMT, Tiptel, AEG, Keymile, Voxtron, Dasan, Invision, Enterasys, iXware, Beyertone, Topex, Lancom isi desfasoara activitatea in domeniile: cercetare, proiectare, productie, distributie, vanzari, instalari, service si consultanta.

George SUCIU Jr.
IT Corporate Solutions Manager
BEIA CONSULT INTERNATIONAL
- SIEMENS SYSTEM PARTNER -