Beia Consult International lanseaza noua gama ecologica de telefoane DECT, routere Wifi/WiMax si sisteme multimedia DVB/HD Video Siemens

BUCURESTI - 30 iunie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Beia Consult International – Siemens System Partner – lanseaza noua gama de telefoane Siemens ECO-DECT, routere Siemens ECO-Broadband Wifi/WiMax, sisteme de videoconferinta HD Siemens OpenScape Video si sisteme multimedia digitale DVB Gigaset.

Pentru telefoanele Siemens Gigaset si Euroset este lansata noua gama de telefoane ECO-DECT si ECO Broadband (WiFi si WiMax) care ofera o economisire a consumului de energie si radiatii scazute pentru protectia sanatatii si a mediului inconjurator.

Conceptul Gigaset Home Control aduce mai multa securitate casei si birourilor mici. Astfel se controleaza aplicatii clasice precum sistemul de alarma, iluminatul, jaluzelele, incalzirea si multe altele. In viitor si receptoarele TV digitale de la Gigaset, chiar si televizorul vor fi integrate in casa inteligenta – toate semnalele de stare si procesele de operare vor fi afisate pe ecran. Cu fiecare dezvoltare a telefoanelor Gigaset (capabilitati video, display mai mare, etc.) Gigaset Home Control se va dezvolta armonios si fara costuri mari. Achizitionarea unui sistem Home Control Gigaset economiseste bani prin utilizarea conexiunii telefonice si face casa mult mai confortabila. Se pot controla toate echipamentele cu un singur dispozitiv – telefonul fara fir cordless. In afara casei veti fi informati despre alarme prin telefonul mobil si veti avea la dispozitie principalele functii. Baza telefonului Gigaset va transmite semnalele catre echipamentele controloate echipate cu module DECT Siemens. In acest moment multi producatori coopereaza cu Siemens pentru a face echipamentele electronice de larg consum aceesibile prin Gigaset Home Control. Numarul acestora creste si deoarece functioneaza precum un receptor mobil, adaugarea de echipamente compatibile sau reconfigurarea de sisteme este la fel de simpla ca o adaugare a unui receptor mobil la o baza.

Varful de gama, router-ul Gigaset SE366 WLAN ofera acces ultra-rapid pentru internet, IP-TV şi flux video HD (High Definition). Cu ajutorul acestui router este posibilă implementarea unui centru de comunicaţii si distracţie chiar în propria locuinţă. Oferă o rată mare de transfer de până la 300 Mbps astfel încât să permită accesul la serviciul IP-TV, VoIP HDSP şi HD video fără conectarea la calculator a vreunui cablu. Veti avea posibilitatea de a va bucura de acces simultan la Internet prin multiple calculatoare, de mai multă mobilitate în cazul jocurilor pe Internet şi de share-uire de fişiere mai rapid şi mai simplu.

Televiziunea digitala este posibila prin echipamentele Gigaset care depasesc cu mult facilitatile televiziunii traditionale : ofera o calitate inalta a imaginilor, acces instant la programul TV, vizualizare interactive, control ne mai intalnit a ceea ce doriti sa vedeti si cand doriti sa vedeti. Pentru a va pregati pentru televiziunea digitala tot ce aveti nevoie este de un receptor DVB (digital video broadcast). Precum o antena puternica, aceste mici set-top box receptioneaza semnale digitale prin satelit (DVB-S), cablu (DVB-C) sau terestru (DVB-T). Receptoarele DVB Gigaset ofera acces la Electronic Program Guide (EPG), un orar informativ al emisiunilor preferate, permit facilitati interactive pentru a personaliza continutul video, vizualizare time-shift, inregistrarea a peste 40 ore de program, optiunea de a taia reclamele, etc.

Siemens Gigaset ofera de asemenea un larg portofoliu de modemuri de interior si exterior WiMax, gateway si Express Card bazate pe standardele IEEE 802.16-2004 si IEEE 802.16-2005. Acest portofoliu se adreseaza tuturor utilizatorilor, de la segmentul rezidential la afaceri, de la acces de baza broadband pana la retele complexe pentru acasa sau in mici intreprinderi.
Echipamentele sunt Wave 2 compliant pentru a oferi capacitate, viteza si acoperire optima. Modemurile combina doua antene integrate de castig mare care suporta MIMO (Matrix A si B) si adaptive beamforming pentru a amplifica semnalul intre statia de baza si dispozitivele WiMAX, utilizand de asemenea tehnologii avansate de transmisiune precum Space-Time-Coding (STC) si Spatial Multiplexing (SM).

Cu Siemens OpenScape Video, orice angajat poate sa participe la o videoconferinta HD.
Terminalele sunt la preturi convenabile, astfel investitia in videoconferinta este o optiune viabila pentru toate intreprinderile. OpenScape Video poate conecta terminale video existente third-party pentru a minimize investitia initiala in sistem. Dispozitive familiare precum telefonul mobil/fix sau un client pe PC pot fi utilizate pentru a participa la conferinta, fapt ce permite angajatilor mobili sau in miscare care nu au acces la echipament profesional de videoconferinta sa participe totusi la o intalnire complet audio-video sau sa fie adusi pe baza ad-hoc.
Cu aplicatia OpenScape Unified Communications se pot integra pe langa capabilitatile de prezenta, telefoane fixe si mobile, Instant Messenger, adrese de e-mail si posibilitatea de a initia o videoconferinta. O singura retea, un sistem de numerotare, usurinta de a utiliza sistemul video ca un apel telefonic – toate acestea sunt avatanjele solutiei OpenScape UC, o modalitate intuitiva si simpla de a efectua videoconferinte intr-o intreprindere.

Despre BEIA CONSULT INTERNATIONAL

Beia Consult International - Siemens System Partner - Companie de consultanta si servicii in domeniul telecomunicatiilor, activa pe piata de centrale telefonice in Romania din anul 1991, partener autorizat SIEMENS, distribuitor oficial DIALOGIC / EICON, FMT, Tiptel, AEG, Keymile isi desfasoara activitatea in domeniile: distributie, vanzari, instalari si consultanta.

George SUCIU Jr.
IT Corporate Solutions Manager

BEIA CONSULT INTERNATIONAL
- SIEMENS SYSTEM PARTNER -