Bento Grânar-aplicația software ideală pentru succesul campaniei agricole de primăvară!

BUCURESTI - 7 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, Agricultura

București, 07.02.2019 – Bento oferă deținătorilor de silozuri prin intermediul aplicației Bento Grânar informațiile necesare pentru management-ul eficient al silozurilor și implicit pentru succesul campaniilor agricole. Dezvoltat împreună cu Siloz Carani ( SIFI TM Agro ), cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul României, cu o capacitate de depozitare de 170,000 de tone și o capacitate de recepție/livrare de 5000 de tone pe zi, Bento Grânar furnizează date în timp real, cu privire la calitatea, cantitatea și proveniența cerealelor depozitate astfel încât tranzacționarea acestora să se realizeze cu ușurință.

Bento Granar - campanie agricola

Dan Giusca - Software Arhitect Bento

Grânar a fost gândit să stocheze și să furnizeze, prin doar câteva click-uri, informații cu privire la contractele încheiate, Actele Justificative de Gestiune înregistrate dar și să emită automat furnizorilor de cereale facturi lunare, ținând cont de zilele, condițiile de depozitare și analizele de conformitate realizate cerealelor pe parcursul tranzitului acestora în cadrul silozurilor.

De-a lungul timpului Bento Grânar s-a dovedit a fi soluția ideală pentru gestiunea eficientă a stocurilor de cereale, oferind informații valoroase ce permit traderilor tranzacționarea rapidă a acestora pe o piață extrem de dinamică.  Aplicația urmărește și înregistrează automat toate procesele specifice de gestiune și depozitare a cerealelor în conformitate cu legislația din România. Integrarea cu granomatele și granolyzerele din cadrul silozurilor precum și cu cântarele specifice transportului rutier sau feroviar permit încadrarea, înregistrarea, emiterea rapidă a tichetelor de cântar și implicit tranzacționarea corectă a cerealelor.

“Succesul campaniilor agricole de primăvară, constă în pregătirea eficientă încă din toamnă a terenurilor şi continuă cu lucrările de fertilizare şi de aprovizionare cu cereale de calitate. Mare parte a problemelor cu care se confruntă agricultorii, provin de la dificultatea de a se aproviziona cu semințe de calitate, căci de cele mai multe ori depozitarea defectuoasă a acestora duce inevitabil la deprecierea calitativă și implicit la compromiterea culturilor și scăderea prețului de tranzacționare pe bursa de cereale. Din acest motiv, obiectivul principal al deținătorilor de silozuri, pe toată perioada depozitării cerealelor, este menținerea valorilor cantitative și calitative inițiale a acestora. Grânar a fost dezvoltat ca o soluție completă, ușor de implementat și adaptat fluxurilor specifice dorite de fiecare proprietar siloz în parte, astfel încât calitatea cerealelor să nu se modifice.” Dan Giușcă, Software Arhitect Bento.

Aplicația Grânar contribuie în mod vizibil la controlul calității cerealelor depozitate în celulele metalice și de beton, reușind în același timp să scadă costurile cu energia consumată în procesele de asigurare a umidității optime de depozitare a acestora.

Acum deținătorii de silozuri dispun de informații în timp real referitoare la:

- Tipul cerealelor, locul de depozitare, lotul de transport și proprietățile lor;

- Gradarea automată a cerealelor prin integrare cu aparate de laborator specifice;

- Trasabilitatea completă a calității loturilor de cereale prin înregistrarea bonului de analiză la intrare și a bonului de analiză la ieșirea din siloz;

- Tichetele de cântar, BCA-urile de recepție sau de livrare emise automat, precum și asupra situațiilor de stoc pe loturi sau pe grade;

- Facturile lunare emise automat în baza contractelor și a notificărilor la datele scadente.

Pentru mai multe informații cu privire la avantajele și funcționalitățile pe care Bento Grânar vi le poate oferii în cadrul campaniei agricole de primavară, vă invităm să accesați: https://www.bento.ro/bento-granar/.

Despre Bento - Intellectually Curious

Despre Bento

Bento (www.bento.ro) este unul dintre cei mai reputați furnizori de soluții software personalizate pentru companiile de utilități și producție alimentară din România. Cu 13 ani experiență și un portofoliu de clienți printre care Siloz Carani - SIFI TM Agro, British American Tobacco, HelpNet, Grupul IPG, HP Enterprise, CEZ Distribuție, Adrem Invest, Apa Nova București, Electrica Furnizare, Enel, eON Distribuție, Agricover Credit IFN, Alka Group, Computaris sau Boromir, compania joacă un rol cheie în transformarea digitală a organizațiilor de orice dimensiune. Bento are operațiuni în România și Austria.
Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.bento.ro .

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bento-intellectually-curious/bento-granar-aplicatia-software-ideala-pentru-succesul-campaniei-agricole-de-primavara