REVELION 2009 GRECIA - Salonic

Galati - 14 septembrie 2008

Comunicat tip General in Turism

REVELION 2008-2009 SALONIC
29 decembrie 2008 – 02 ianuarie 2009
de la 319 euro/pers
Detalii complete pe www.besign.ro

REVELION 2009 GRECIA  - Salonic

Pentru revelionul 2009 va invitam in Salonic –

La doar 760 km de Romania o petrecere 100% 'a la grec': Va invitam sa participati la un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si mai mult decat atat veti putea invata cativa pasi din dansurile traditionale: sirtaki si zorba

Al doilea oraş ca mărime din Grecia şi principalul oraş din regiunea greacă Macedonia, Salonic cunoscut şi sub numele de Thessaloniki a fost capitala unuia dintre cele patru districte romane ale Macedoniei. A fost numit după Thessalonica, sora lui Alexandru cel Mare, care a fondat oraşulCa parte a Macedoniei, Salonic a făcut parte şi din Imperiul Roman şi Bizantin.

Desi este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, astazi Salonic este modern si plin de viata, mai atractiv decat Atena, cu sosele late, parcuri si piete frumoase. Principalele piete ale orasului sunt: Platia Elefterias si Platia Aristotelous, ambele asezate in apropierea marii si animate de multitudinea de cafenele si restaurante.
Datorita faptului ca orasul a fost o lunga perioada sub dominatie otomana, aici au ramas biserici bizantine si muzee care gazduiesc artefacte si arta bizantina. Totodata, orasul are o mostenire a comunitatii crestine recente, in special manastirile renovate din apropierea Muntelui Athos.
Privit ca unul dintre cele mai frumoase muzee din Europa, Muzeul de Arheologie din Salonic, aflat langa renumitul Turn Alb, gazduieste o colectie uriasa, incluzand incredibilele comori ale mormantului lui Filip Macedon, tatal lui Alexandru cel Mare, descoperite in Vergina, in 1977.
Un alt obiectiv interesant se gaseste in Piata Dikasterion - Forumul Roman, pe doua nivele, care in antichitate reprezenta ''inima'' orasului. Acesta a fost descoperit in anul 1960 si in cadrul lui se afla un mare teatru, de altfel locul cel mai bine conservat din Forum si care inca mai este folosit ocazional, pentru concerte, in timpul verii.
Orasul se aseamana foarte mult cu Boston sau Austin si se diferentiaza de acestea prin influenta culturii milenare grecesti. Viata de noapte este exceptionala, barurile si cluburile oferind ambianta necesara unei vacante de neuitat iar restaurantele sunt dintre cele mai bune din Grecia. Important centru comercial, Salonic are o bogata oferta de magazine, care vor satisface toate gusturile, dar si toate buzunarele, de la reprezentante ale unor marci celebre, pana la lanturi de magazine medii sau magazine locale.

Despre BESIGN TRAVEL SRL

Oferta completa REVELION 2008-2009 pe www.besign.ro
TEL: 0749.272.711
travel@besign.ro