Rotiţe puse în mişcare la Timişoara - BEST Engineering Competition

Timisoara - 8 august 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Timp de 10 zile, 40 de studenţi de la cele mai importante universităţi tehnice europene se vor afla în oraşul de pe Bega pentru a concura la una din cele 4 categorii: team design, studiu de caz, negociere şi
dezbatere.

BEST Timisoara (Board of European Students of Technology) organizeaza prima competiţie inginerească europeană din Timişoara cu susţinerea Universităţii 'Politehnica', a Consiliului Local Timişoara şi a Autorităţii Naţionale pentru Tineret (ANT).

Proba de team design, premiată şi sprijinită de Dacia va pune la încercare creativitatea participanţilor pentru realizarea unui prototip. Aceştia vor avea la dispoziţie un set de materiale pentru a găsi soluţia optimă din punct de vedere al performanţei, al inovaţiei şi al costului.

La studiul de caz, echipele vor rezolva o problemă tehnică reală propusă de către 2 din companiile partenere ale evenimentului : Continental şi Procter&Gamble.

Categoria de negociere beneficiază de sprijinul Harvard Law School - 12 studenţi vor negocia pe teme propuse de universitatea americană.

Categoria de dezbateri, organizată în colaborare cu ARDOR (Asociaţia Română de Dezbatere Oratorie şi Retorică) urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi argumentare ale participaţilor.

Concurenţii vor fii pregătiţi înainte de concursul propriu-zis prin sesiuni de training de prezentare, lucru în echipă şi sesiuni specifice categoriilor.

'Competition este o completare inovatoare a curriculei universitare, urmărind dezvoltarea cunoştinţelor tehnice cât şi a abilităţilor nontehnice ale viitorilor ingineri.' declară Iuliana Nălăţan, coordonatoare BEST Engineering Competition.

Despre BEST Timisoara

Board of European Students of Technology este o organizaţie studenţească non-profit.
BEST a fost fondată în 1989 la Grenoble, ca răspuns la necesitatea comunicării şi schimbului între studenţii facultăţilor tehnice din Europa; scopurile principale sunt educaţia complementară şi sprijinul
în carieră, toate acestea fiind îndreptate către studenţii de la facultăţile tehnice.

BEST înseamnă o reţea în plină dezvoltare, formată din 68 grupuri locale în cele mai importante universităţi din 28 de ţări europene.
Grupul local Timişoara a fost fondat în 1991 şi în prezent numără circa 35 membri, studenţi ai Politehnicii din Timişoara.
BEST organizeaza anual JobShop(r) - cel mai important targ de locuri de munca pentru tineri intelectuali.
Iuliana Nalatan
+40729141701
iuliana.nalatan@BEST.eu.org
timisoara@BEST.eu.org