Reabilitarea termica a locuintelor din Bucuresti

BUCURESTI - 26 iunie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Energie

Stabileste eficienta energetica a unui imobil prin intermediul certificatului de performanta energetica

Certificat Energetic ieftin si rapid

Certificat Energetic ieftin si rapid

Din ce in ce mai multe orase din tara au inceput dezvoltarea unor proiecte de reabilitare a blocurilor de locuinte, menite sa creasca performanta energetica si sa  eficientizeze costurile de intretinere ale locuintelor.

Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte care doresc sa reduca cheltuielile de intretinere si sa-si imbunatateasca consumul de energie, pot apela la o firma specializata de auditori energetici atestati gradul I.

Inainte de inceperea lucrarilor de reabilitare, se impune efectuarea unui audit energetic sau a unui certificat de performanta energetica, pe baza carora se stabileste eficienta energetica a locuintei si alte informarii ce vizeaza sistemul de iluminare, consumul de apa calda si caldura. In functie de performanta energetica stabilita de auditorii specializati, imobilul poate fi incadrat in 7 clase care indica consumul de energie. Imobilele aflate in clasa A prezinta cel mai scazut consum de energie (mai putin de 125 de kWh/m²/an), crescand apoi gradual pana la clasa G, cu cel mai ridicat consum (peste 820 kWh/m²/an).

Firma de auditori energetici poate fi contactata atat de asociatia de locatari, cat si de proprietarii locuintelor in cauza. Solicitantii trebuie sa sa intocmeasca un dosar continand urmatoarele acte necesare eliberarii certificatului energetic: copie dupa schita apartamentului, planurile de arhitectura si anul constructiei, respectiv momentul in care s-a facut receptia imobilului

Echipa de auditori, se deplaseaza la fata locului pentru a masurara si colecta informatiile necesare clasificarii imobilului.  In urma analizei , specialistii prezinta caracteristicile termice si energetic si stabilesc un plan de reabilitare termica si  modernizare termo-energetica a cladirii.

Pretul certificatului energetic sau al auditului se calculeaza in functie de marimea imobilului si de complexitatea proiectului. Costul unui astfel de certificat energetic in Bucuresti porneste de la 130 de lei si este eliberat in maxim 24 de ore de la prelucrarea datelor de catre firma specializata.

Lucrarile de reabilitare termica imbunatatesc considerabil eficienta energetica a locuintei, si implicit a costurilor de intretinere suportate de locatari.

Despre Best Web Image Srl


Compania Enermed Impex SRL Bucuresti este formata din auditori energetici cu o mare experienta in domeniu. Dispunem de o echipa tanara de ingineri, care au in dotare echipamente de masurare performante. De asemenea avem softuri performante pentru calculul certificatelor energetice, putand efectua un astfel de calcul intr-un interval cuprins intre 4-24h de la data vizitei