Criza economica, tema de campanie a popularilor europeni

BUCURESTI - 30 aprilie 2009

Comunicat tip General in Politic

29 aprilie 2009. VARSOVIA. Criza economica a fost principala tema de discutie a liderilor europeni reuniti la Varsovia in cadrul Congresului Partidului Popular European.

Cu numai o luna inainte de alegerile europarlamentare, peste 3300 de reprezentanti ai partidelor populare printre care 17 sefi de stat si guvern s-au reunit pentru a dezbate temele care vor fi transmise alegatorilor in aceasta perioada.
In paralel cu Congresul PPE, organizatiile de afaceri membre ale partidelor populare s-au intalnit pentru a redacta o rezolutie privind mijloacele de redresare economica in perioada urmatoare. Potrivit documentului care urmeaza sa fie validat in cadrul Congresului, “PPE recunoaste ca ne confruntam cu cea mai mare provocare a economiei moderne”. Liderii europeni preiau estimarile Fondului Monetar International care prefigureaza o scadere a ratei de crestere economica in 71 de tari din care 30 sunt pe lista tarilor cele mai dezvoltate.
Presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, a fost prezent ieri la sedinta grupului de lucru care a redactat rezolutia PPE. In momentul de fata, solutiile propuse de partidele populare pentru depasirea crizei economice sunt bazate pe recastigarea increderii publice in economie si reconstruirea acesteia pe noi principii de competitivitate. Rezolutia sustine cresterea transparentei pe pietele financiare internationale prin obligarea bancilor sa faca publice informatii despre factorii de risc clientilor de retail. PPE sustine stabilirea unui regulament de supraveghere si reglementare pentru pietele financiare, dar si pentru fondurile de investitii -a declarat Marian Petre Milut la finalul grupului de lucru al PPE.
PNTCD a fost singurul reprezentant al Romaniei la sedinta de redactare a rezolutiei PPE privind depasirea crizei financiare. In cursul zilei de astazi, Marian Petre Milut a sustinut un discurs despre provocarile pietei energiei in contextul global actual in cadrul conferintei economice premergatoare Congresului de la Varsovia, cu tema “Provocari pentru IMM in perioada crizei”. La conferinta au luat parte Antonio LOPEZ ISTURIZ, secretarul general al PPE, Jerzy SAMBORSKI, presedintele UNICORN Polonia, Ludwik SOBOLEWSKI si presedintele Bursei de Valori din Varsovia, alaturi de peste 150 de participanti din toate tarile reprezentate in cadrul congresului.
La Congresul PPE de la Varsovia PNTCD este reprezentat de o delegatie formata din 8 lideri ai partidului si candidati la alegerile europarlamentare.

Despre BiG PR

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat este expresia politică, organizată, a două principii - forţă ale tradiţiei istorice româneşti: ideea afirmării independenţei naţionale şi ideea realizării dreptăţii sociale.
Laura Bălut
Biroul de presă PNȚCD

comunicare@pntcd.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/big-pr/criza-economica-tema-de-campanie-a-popularilor-europeni