Euristo – sau exercitii de arta culinara europeana

BUCURESTI - 16 octombrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Centrul pentru Proiecte Europene Socio-umane de pe langa Academia Romana, impreuna cu parteneri din Franta si Italia, va organiza in perioada 26 octombrie – 6 noiembrie 2009, sub egida Comisiei Europene si cu sprijinul Federatiei Bucatarilor din Romania si al Ministerului Tineretului si Sportului, un Euro-santier pentru tineri din grupa de varsta 17-18 ani.

Euro-santierul este o intalnire transnationala cu prilejul careia tinerii fac schimb de experienta, interactioneaza din punct de vedere lingvistic si cultural si isi dezvolta abilitatile practice. Pe parcursul a doua saptamani, acesti tineri vor realiza o opera comuna, in cazul nostru un meniu european, imbinand traditiile culinare specifice tarilor lor de origine.

Totodata, ei vor discuta si vor invata despre Europa, despre politicile si valorile europene, despre calitatea de cetatean european, in scopul constientizarii rolului pe care il au în societate, precum si pentru dezvoltarea unei cetatenii europene active, fondata pe un sentiment crescut de apartenenta la Europa. Cele doua saptamani de Euro-santier se vor incheia cu o Zi eveniment in care tinerii isi vor prezenta meniurile realizate.

Reprezentanti ai ministerelor de resort, ai Primariei Capitalei, ai ambasadelor acreditate la Bucuresti, ai institutelor culturale, ai camerelor de comert si industrie, experti in arta culinara, sefi de retele hoteliere, mass media sunt invitati sa participe la Ziua eveniment care se va desfasura vineri, 6 noiembrie 2009, la AROMA - Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara.

Eveniment realizat cu sprijinul: Comisia Europeana, CEPES (Centrul pentru Proiecte Europene Socio-umane), Crysalis, Comune di Roma, Ministerul Tineretului si Sportului, FBR, AROMA CENTER, Asociatia Italienilor din Romania, Bilancia, Meniu Gustos by Sodexo, Macromex, Reinert, Riso Scotti, Inter Invest.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bilancia-exim1/euristo-sau-exercitii-de-arta-culinara-europeana