Deseurile - tratate, nu aruncate la gropile de gunoi

Iasi - 7 septembrie 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

Legislatia in domeniul mediului arata ca, pana in 2011, Romania ar trebui sa adopte si alte metode de tratare a deseurilor, in afara gropilor ecologice de gunoi.
Primariile vor trebui sa adopte in urmatorii ani si alte tehnologii pentru tratarea deseurilor, deoarece nu mai este permisa constructia gropilor de gunoi, fie ele si ecologice.

Deseurile - tratate, nu aruncate la gropile de gunoi

In prezent, o problema importanta, atat pentru agricultura cat si pentru populatie o constituie gestionarea reziduurilor si integrarea acestora in circuitul agricol productiv. Fie ca este vorba de abandonarea dezordonata, fie ca este vorba de depozitarea pe platforma sistematizata, prezenta reziduurilor organice poate fi „reperata” cu usurinta prin prezenta mirosurilor neplacute, a insectelor si pasarilor, dar şi prin imaginea degradanta a terenului utilizat necorespunzator. Dar dincolo de aceasta imagine perceptibila simturilor, se afla fenomenele complexe care contamineaza subteranul cu substante nocive ce pot necesita decenii sau chiar secole pentru a se realiza neutralizarea lor. De asemenea, o problematica complexa o ridica si apele reziduale, pentru care actualele tratamente fizico chimice, practic, inlocuiesc o serie de compusi nocivi cu altii mai putin nocivi, dar cu implicatii inca greu de evaluat pentru sanatatea noastra pe termen lung, in conditiile in care namolurile rezultate din statiile de epurare ocupa suprafete tot mai mari de teren. In sfarsit, dificultati majore intampina si complexele zootehnice si avicole, generate fie de gestionarea si reintegrarea dejectiilor, care de multe ori sunt deversate in raurile din vecinatate, semi sau netratate, cu concentratii ridicate in amoniac si agenti patogeni, fie de necesitatea de a se distruge intr-un mod atoxic fainurilor animale si carcasele reziduale. Analizand cu minutiozitate toate aceste aspecte, cu impact negativ asupra naturii dar si a fiintei umane, tehnologia GEOLIFE a realizat cateva produse care asigura tratamentul biologic, fara aportul chimicalelor, cu rezultate intr-adevar surprinzatoare.
Astfel, prin tratarea gunoiului organic si a reziduurilor organice din preajma aglomerarilor urbane si rurale cu produsul SYNTHETOS se constata in doar cateva zile o ameliorare a conditiilor de mediu prin disparitia mirosurilor amoniacale neplacute si a insectelor adiacente acestora. Evident insa concomitent este declansat un proces de descompunere controlata a materiei organice, care previne formarea de levigat lichid, care de obicei ajunge in panza freatica si poate infesta intreaga zona.
Produsul IDOR pentru tratarea apelor reziduale contine un complex de microorganisme care se hranesc cu materia continuta in refluent, reducând semnificativ masa namolului rezultant, dar reducand totodata si nivelul de incarcare chimica si biologica, precum si pH-ul, conferind apei reziduale caracteristici ce permit cu usurinta integrarea in mediu. Pentru aceste motive produsul este utilizat si in tratarea foselor septice. Rezultate remarcabile au si produsele pentru tratarea ecologica si recuperarea agricola a terenurilor infestate cu hidrocarburi si produse petroliere (PETROLSYNTH) sau cu metale grele si elemente radioactive (RADIOSYNTH).
In cadrul programelor sale de cercetare, tehnologia GEOLIFE a acordat o atentie deosebita domeniului zootehnic si piscicol, unde conditiile igienice si sanatatea mediului joaca un rol fundamental in asigurarea productivitatii. De o recunoastere deosebita pe plan mondial s-a bucurat produsul KOPROS destinat tratării dejecţiilor zootehnice, reducand semnificativ actiunea coroziva si toxica a acestora. Astfel, acest tratament reducand exalatiile amoniacale, combate larvele si insectele si asigura conditii optime pentru dezvoltarea animalelor si realizand concomitent un proces accelerat de humificare. In acelasi domeniu zootehnic au obtinut o larga recunoaştere si produsele DECOSYNTH, pentru descompunerea atoxica a carcaselor animale reziduale si FLOURSYNTH, pentru asimilarea ecologica a fainurilor animale. Si bazinele piscicole pot beneficia de o semnificativa imbunatatire a productivitatii prin tratamentul cu IDROSYNTH, produs utilizat cu succes in tratarea apelor afectate de depuneri organice inhibitorii si lipsa unei oxigenari corespunzatoare.

Despre BIOMA AGRO ECOLOGY CO ROMANIA

S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L. este unic distribuitor pentru Romania al societatii omonime din Elvetia, cu larga recunoastere in domeniul cercetarii si productiei eco-biologice, implicata in cele mai complexe programe de cercetare pe plan mondial, fiind prezenta in 21 de tari europene prin gama de produse GEOLIFE® LINE. Certificate atoxic de catre Oficiul Federal de Sanatate Publica din Berna (Elvetia), publicate in lista oficiala a FIBLbine , BIO-Suisse, Micro-Bio, EU, IFOAM, Biocerto, Bioagricoop, Bioinspect, respectiv Ecoinspect (reprezentanta Bioinspect din Romania) produsele din gama GEOLIFE®LINE sunt utilizate cu rezultate remarcabile in: agricultura, mediu, zootehnie si industria alimentara
S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L - date contact:
Sediu: Str. Toma Cozma, Nr. 41, Cod 700554, IAŞI - ROMÂNIA
Telefon: 0332 441 776; 0232 268 228 Fax: 0232 211273
Tel. mobil: 0741 706 602, 0761 621 994
bioma.ecology@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bioma-agro-ecology-co-romania/deseurile-tratate-nu-aruncate-la-gropile-de-gunoi