Cel mai mare supermarket din Focşani - „Mara” - a ales Socrate

Brasov - 29 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Sistemul integrat de gestiune a întreprinderii - Socrate, dezvoltat de Bit Software, coordonează activitatea noului supermarket Mara, deschis la Focşani la 21 august 2004. Socrate va fi în curând operaţional şi la supermarket-ul cu program non-stop Mara 1.
De la sfârşitul lunii noiembrie, Grupul Roşca, din care fac parte şi supermarket-urile Mara, va debuta şi în zona magazinelor discount. Sistemul integrat de gestiune Socrate va gestiona şi acest nou magazin.

Cel mai mare supermarket din Focşani - „Mara” - a ales Socrate

Mara Supermarket a decis să implementeze sistemul integrat de gestiune Socrate pentru îmbunătăţirea controlului operaţional şi o mai bună alocare a resurselor, pentru consolidarea datelor de la mai multe magazine, eficientizarea comunicării între departamente, magazine şi sediul central, şi obţinerea unor analize de business performante.

La Mara, Socrate modelează activitatea operaţională prin modulele de cumpărări, vânzări, stocuri, preţuri, încasări, plăţi, import şi un modul specific de POS, care face interfaţarea între Socrate şi diferitele dispozitive specifice din supermarket şi prin care se realizează toate activităţile necesare vânzării din supermarket.

Pentru managementul strategic, Mara foloseşte modulele de analiză decizională OLAP, care vin în completarea rapoartelor standard Socrate şi oferă o viziune dinamică şi de ansamblu asupra afacerii, ajută la depistarea imediată a tendinţelor privind evoluţia firmei şi afişează rezultatele interogării utilizând modalităţi avansate de vizualizare.

Socrate ţine de asemenea evidenţa celor 11 000 de carduri de fidelitate emise, dintre care aproximativ 9 000 active, pe baza cărora clienţii pot cumpăra anumite produse la preturi promoţionale. Preţurile sunt anunţate printr-o revistă lunară care este trimisă, pe baza istoricului vânzărilor înregistrate de Socrate, clienţilor din top 5 000, iar începând cu 1 noiembrie, revista va fi trimisă la clienţii din top 8 000.

Socrate gestionează, de asemenea, diferite tipuri de promoţii care au loc în supermarket: taloane de discount, promoţii de tip happy hours, promoţii pe perioade determinate (de sărbători), etc.
Supermarketul Mara 2 are suprafaţă de vânzare de 1 600 mp cu posibilitatea de extindere cu încă 700 mp, 14 POS-uri, suprafaţă de depozitare de 250 mp şi 250 locuri de parcare. Socrate administrează între 10 000 – 12 000 de articole de larg consum de la peste 230 de furnizori.

Socrate - soluţia integrată de gestiune a întreprinderii dezvoltată de Bit Software, oferă firmelor din domeniul retail un instrument flexibil şi matur care ajută la eficientizarea şi organizarea mai bună a afacerii prin optimizarea şi controlul stocurilor; fluidizarea activităţilor de aprovizionare, depozitare şi livrare prin sistemul de coduri de bare; optimizarea şi controlul cashflow-ului; controlul şi optimizarea preţurilor şi a politicii de preţuri; lucrul în medii distribuite şi consolidarea datelor.

În prezent, Bit Software are peste 2 000 de utilizatori ai sistemului ERP Socrate în peste 150 de firme din Romania. Printre implementările de succes din domeniul retail se numără: Artima Retail Investment, Alcomsib, Astral Impex, Banu Sport, Bueno Supermarket, CDE R Interex, Cosmo, Dasimpex, Direct Client Services, Economat, Hofer, Konsta Splendid, Lotus Market, Magna Holding, miniMAX DISCOUNT, Radical Grup, Rodipet, Supremo Corporation, Şurub Trade, Ziridava Shopping Center.

Despre BIT SOFTWARE

Bit Software oferă soluţii complete de business, bazate pe cea mai nouă tehnologie Microsoft, menite să conducă la creşterea productivităţii şi eficienţei organizaţiilor şi la îmbunătăţirea continuă a acestora.

Bit Software este specializată în furnizarea de soluţii informatice de gestiune a întreprinderii pentru piaţa românească (Socrate) şi soluţii de gestiune a serviciilor informaţionale şi gestiune a cunoştinţelor pentru piaţa românească şi internaţională(CC Assistant), precum şi a soluţiilor de business intelligence (ProClarity).
Cornelia Crîşmăreanu
Asistent Marketing
info@bitsoft.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bit-software/cel-mai-mare-supermarket-din-focsani-mara-a-ales-socrate