Studiul global de securitate BitDefender: utilizatorii sunt din ce în ce mai preocupaţi de securitatea IT

BUCURESTI - 27 octombrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Utilizatorii de astăzi se consideră mult mai experimentaţi în probleme de securitate informatică şi au mai multă încredere în soluţiile de securitate decât anul trecut, potrivit studiului global de securitate derulat de BitDefender pentru anul în curs.

BitDefender® a anunţat astăzi rezultatele studiului său global şi a identificat modul în care utilizatorii moderni privesc problemele curente de securitate IT în comparaţie cu anii anteriori. Peste 550 de utilizatori au participat la studiu în perioada august – septembrie şi şi-au exprimat opinia cu privire la aceste probleme.

Potrivit studiului BitDefender, 68% dintre respondenţi deţin mult mai multe cunoştinţe despre securitatea IT decât anul trecut, doar 8% sunt mai putin informati şi 24% au menţinut acelaşi nivel de informaţii. Această creştere considerabilă este sugestivă şi în ceea ce priveşte modul în care utilizatorii văd viitorul soluţiilor de securitate, ţinând cont de faptul ca 46% dintre aceştia şi-au exprimat intenţia de a acorda prioritate investiţiilor în produse de securitate.

Pe de o parte studiul indică o crestere a îngrijorării utilizatorilor care au mai putine cunostinte în problemele de securitate, iar pe de altă parte, o încredere mai mare în soluţii de securitate arată utilizatorii experimentaţi, care deţin mai multe cunoştinţe în domeniu decât în anii precedenţi.
Participanţii la studiul BitDefender au considerat principale temeri în ceea ce priveşte securitatea informatica în viitor următoarele probleme:

Viruşi36%
Pierderea datelor confidenţiale 20%
Malware15%
Hackeri11%
Cyber-criminali8%
Atacurile de phishing 4%
Puţine îngrijorări2%
Altele4%

De asemenea, studiul a relevat faptul că utilizatorii se tem mai mult, comparativ cu anul trecut când vine vorba de probleme de securitate, mai ales în ceea ce priveşte protecţia lor în timpul desfăşurării unor activităţi online simple, precum folosirea serviciilor bancare sau cumparaturi, a unor simple căutări pe Internet dar şi în timpul folosirii adresei personale de e-mail.

„Rezultatele studiului nostru subliniază o legătură strânsă dintre cunoştinţele consumatorilor despre probleme de securitate IT şi îngrijorările în asigurarea protecţiei sistemelor lor”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer, BitDefender. „Cu cât înţelegem mai bine ameninţările de securitate, cu atât mai puţin îngrijoraţi suntem pentru protecţia sistemelor noastre şi avem mai multă încredere în soluţiile de securitate. Obiectivul BitDefender este acela de a oferi utilizatorilor o soluţie completă de protecţie pentru a lupta împotriva tuturor pericolelor de securitate”.

Despre BitDefender

Despre BitDefender™
BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional. Încă de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de aşteptări şi a ridicat standardele în materie de prevenţie proactivă a pericolelor informatice, viteză de reacţie şi actualizare uşoară. În fiecare zi, BitDefender protejează milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Soluţiile BitDefender sunt distribuite printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să vizitaţi: www.bitdefender.ro.

Simona Bogdan
PR Manager Romania
BitDefender
sbogdan@bitdefender.ro