Hay Group Romania lanseaza editia locala a studiului international “Best Companies for Leaders” la Zilele Biz

BUCURESTI - 13 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate

Live site

Prima editie pe Romania a studiului “Best Companies for Leaders”, realizat de Hay Group Romania si prezentat la ziua dedicata Managementului din cadrul evenimentului Zilele Biz arata ca Romania nu numai ca scrie un capitiol important in leadership, dar, mai ales ca executivii din tara chiar isi intrec omologii din Europa de Vest.

Una dintre concluziile studiului arata ca 83% dintre liderii companiilor din Romania reusesc sa creeze un mediu de lucru care sa motiveze angajatii, spre deosebire de 82%, procent inregistrat la nivelul companiilor din Europa. 

In razboiul cu criza  economica o serie de companii par a fi imbatabile. Cateva dintre “armele” acestora in lupta cu recesiunea dar si cu competitorii sunt exact liderii din organizatie. Cum se dezvolta acestia, cum contribuie companiile la crearea unei “pepiniere” de lideri cu potential si, mai ales, care sunt companiile din tara care incurajeaza cel mai mult leadershipul, sunt cateva dintre intrebarile la care raspunde studiul “Best Companies for Leaders”, realizat de Hay Group Romania.

In cadrul sesiunii de astazi, Harry Meintassis, Managing Director South East Europe, a dezvaluit sase importante tendinte in leadership si noutatile despre cele mai bune practici din domeniu cat si Topul celor 10 companii identificate in urma desfasurarii studiului ca fiind cele mai bune organizatii pentru leadership din Romania.

Top 10 “Cele mai bune companii pentru leaderi” sunt: Coca Cola HBC, Vodafone, Unilever, IKEA, Siemens, Hewlett-Packard, Raiffeisen, Renault, OMV Petrom, ING

"Cercetarea 'Best Companies for Leadership' realizata de Hay Group este cel mai important studiu la nivel global si se concentreaza pe 'cele mai fierbinti teme de leadership' din piata muncii, analizeaza viitoare tendinte, precum si cele mai bune practici din leadership", spune Harry Meintassis, General Manager la Hay Group Romania.

 "Cercetarea din acest an a aratat ca cele mai bine clasate companii pun un accent mai mare pe dezvoltarea unor lideri agili si flexibili, care sunt, in acelasi timp pregatiti sa isi asume riscuri si sa incurajeze o adevarata cultura a inovatiei. Lideri care nu stau pe ganduri si au puterea sa combine excelenta cu inovatia, viziunea strategica cu focusul pe executie, eficientizarea costurilor cu dezvoltarea talentelor, dar si viziunea actionariatului cu etica si integritatea. Este interesant ca, desi leadership-ul urmeaza aceleasi tendinte si in Romania, in acelasi timp prezinta o serie de diferente culturale precum si o puternica sete de cunoastere si de aprofundare a fenomenului", a mai adaugat Harry Meintassis, General Manager la Hay Group Romania.  

Incepand cu anul 2005, Hay Group deruleaza in fiecare an un studiu de anvergura la nivel global “Cele mai bune companii pentru leadership” (“Best Companies for Leadership”), cu scopul identificarii celor mai noi si inovatoare practici din domeniu. Anul acesta, pentru a raspunde interesului crescut al companiilor din Romania privind studiul, Hay Group a lansat aceasta initiativa si pe plan local. Obiectivul studiului este de a ajuta organizatiile sa obtina o mai buna perspectiva asupra provocarilor cu care se confrunta liderii si sa evidentieze practicile de leadership utilizate de catre organizatiile de succes. La studiu au participat aproape 18.000 de angajati din peste 2.200 de organizatii din intreaga lume. In Romania, au participat la studiu peste 1.600 de angajati din aproximativ 60 de companii.

Rezultatele studiului au fost prezentate in exclusivitate in deschiderea Zilei de Management din cadrul celei de-a XII- a editii a Zilelor Biz, eveniment aflat in desfasurare intre 11 si 15 noiembrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel. Pentru detalii si inscrieri, va rugam contactati-ne la email gabriela.matei@revistabiz.ro, telefon: 0371.32.32.32.