Social Media Summit Cluj: Ce asteptari au companiile de la Social Media?

BUCURESTI - 8 decembrie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Revista Biz organizeaza cea de-a doua editie Social Media Summit, cel mai mare eveniment regional despre online si strategii de marketing prin Social Media. Evenimentul va avea loc la Cluj, la Hotel City Plaza, pe 16 decembrie 2010.

Pe o piata ce numara peste 3 milioane de cititori de bloguri si mai mult de 2 milioane utilizatori de Facebook in Romania, business-urile vad tot mai clar alternativa la bugetele imense cheltuite pe campanii traditionale de advertising. Social Media devine, la costuri incomparabil mai mici, amplificatorul interactiunii consumatorilor cu brandurile si mediul preferat de transmitere si comunicare a experientei de brand. In premiera, in Romania, revista Biz impreuna cu GfK au realizat si lanseaza in cadrul primei sesiuni a evenimentului un studiu de piata ce evalueaza asteptarile companiilor din Romania de la mediile sociale precum si strategiile folosite de acestea pentru a se promova. 

 

“Suntem incantati ca organizam aceasta editie a Summitului Social Media la Cluj. Ne asteptam ca evenimentul sa aiba impact si sa genereze dezbateri de calitate si ne bucuram sa vedem ca publicul din Cluj il asteapta cu nerabdare – deja s-au epuizat locurile din sala, cu 10 zile inainte de data oficiala” declara Marta Usurelu, Redactor Sef Biz.

 

Intre speakerii evenimentului si-au confirmat prezenta cativa dintre cei mai influenti bloggeri si specialisti in social media din Bucuresti si din Cluj care vor prezenta mecanismele din spatele retelelor sociale si cum pot fi acestea folosite in strategiile de marketing si brand awareness pentru companii. Si-au confirmat prezenta: Sergiu Biris, Fondator, Trilulilu, Adrian Hadean, Blogger, www.adihadean.ro, Cristian Manafu, Social Media Consultant, ProdigyPR, Cristian China-Birta, Antreprenor online, www.chinezu.eu, Cristian Dorombach, Blogger, www.piticu.ro, Costin Cocioaba, Owner, www.reFresh.ro, Lorand R. Minyo, CMCO Webfactor, Andrei Crivat, Project Manager, www.eBucataria.ro.

 

Cristian China-Birta, invitat si la Social Media Summit Timisoara, ne-a declarat: “Succesul de care s-a bucurat Social Media Summit in Timisoara m-a bucurat foarte tare. Si sper ca si la Cluj Napoca sa fie la fel, daca nu mai bine. Pentru ca este o confirmare a faptului ca exista oameni faini si in afara Bucurestiului, care nu numai ca stiu despre ce e vorba in propozitia asta cu 2.0, dar pe care ii astept cat de curand sa dea lectii ”capitalistilor” :)”

 

Social Media Summit este un eveniment ce abordeaza strategiile de social media pentru companii, acesta fiind si motivul pentru care se lanseaza studiul GfK in prima sesiune. Din partea sectorului corporale vor susine prezentari: Daniel Pana, Director Marketing BCR, Grant McKenzie, Vice-Presedinte Marketing Ursus, Anca Rarau, Director Marketing si Comunicare Banca Transilvania, Valentin Deac, Director Executiv, Nokia.

 

Audienta este formata atat din reprezentanti ai comunitatii regionale de business, directori de marketing, brand manageri si agentii cat si din specialisti in online, bloggeri si media. Pana in acet moment si-au confirmat prezenta peste 200 de persoane.

 

Mai multe informatii despre eveniment se gasesc la www.bizforum.ro/smscluj.