Ziua Responsabilitatii la Zilele Biz

BUCURESTI - 14 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, ONG, CSR, Farmaceutic

Zilele Biz continua joi, 15 noiembrie, cu Ziua Responsabilitatii, zi care aduce in prim plan studii de caz despre sustenabilitate, strategii si concepte noi care vor repune focusul pe dezvoltare durabila.

Prima sesiune reuneste specialisti in CSR care vor discuta oportunitatile si provocarile acestui moment crucial pentru dezvoltarea durabila. Ultimii ani au marcat schimbarea totala a mediului economic, social si chiar politic din intreaga lume. Din acest motiv, dezvoltarea durabila a fost pusa in pericol, fiind puse pe hold majoritatea proiectelor de dezvoltare durabila, pentru ca miscarile economice au fost mai importante. Speakerii primei sesiuni includ pe John Holm, Director of Social Strategy and Innovation MsM Romania, Andrei Churican, Senior Consultant Denkstatt Romania si pe Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader, Unilever Food Solutions. John Holm, Director of Social Strategy & Innovation MsM Romania este key-note speaker al acestei zile:   De multe ori, initiativele de CSR nu sunt efective in a da nastere la impactul dorit atat de comunitati cat si de companii. Pentru multi, CSR este un cuvant popular in care multi consumatori nu au incredere, multi angajati nu il inteleg, si multi executivi/antreprenori nu stiu sa il implementeze efectiv, deoarece conceptul este adesea folosit ca arma de PR. Multinationalele isi pun aceeasi intrebare: Cum monetizezi initiativele de CSR si le faci profitabile, nu doar pentru comunitatea locala, dar si pentru companii? Discutia se va focusa pe evolutia CSR-ului ca strategie in core business si cum companiile romanesti pot profita facand bine” ne spune John Holm.

Cea de-a doua sesiune a zilei - Stop CSR! Start dezvoltarii durabile! - are ca invitati pe Mioara Paun, Cristian Sitar (Universitatea Babes Bolyai), Bogdan Cord (B&B), Cabral Ibacka si pe Paul Andre Baran (Fundatia IREX). Este prezentata de Ursus Breweries.

“Lucrez la proiecte sociale si de CSR din 2007. Toata creativitatea, inovatia, motivatia de a le face au pornit din ura si frustrarea pe care o aveam fata de niste situatii de fapt, a caror realitate am ajuns s-o schimb tocmai datorita acelor enervari groaznice. Ura este cel mai mare drive pentru proiecte de CSR. You hate something, you change something for the better.” ne spune Semida Duriga, CSR Director & Group Creative Director, Next Advertising.

Pornind de la aceasta premisa am invitat-o la cea de-a treia sesiune a zilei, alaturi de Ioana Ciuta, Director Executiv TERRA Mileniul III, Corneliu Fecioru, Wienerberger Sisteme de Caramizi,  Ionut Sibian, Director Executiv la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC),  Costel Popa, Presedinte la Ecopolis si de Iulian Vacarean, Fundatia Beneva.

Despre ZileleBiz

Zilele Biz este cel mai mare eveniment de afaceri din Romania, la care participa sute de manageri si antreprenori pe parcursul a cinci zile. Zilele Biz reprezinta un eveniment unic de invatare si networking, care explica trendurile in cinci domenii cheie de business: Antreprenoriat, Inovatie, Management, CSR si Media&Marketing.

Anul acesta evenimentul, ajuns la cea de-a unsprezecea editie, are loc intre 12-16 noiembrie, la Hotel Howard Johnson Bucuresti.  Zilele Biz este un eveniment organizat de revista Biz.

www.zilelebiz.ro