Business Review organizeaza forumul Focus pe Energia regenerabila, editia a II-a, 14 aprilie

BUCURESTI - 30 martie 2011

Comunicat tip General in Afaceri

Business Review organizeaza pe 14 aprilie 2011 la hotel Ramada Plaza a doua editie a evenimentului „Energie Alternativa – Focus pe Energia Regenerabila”.
Piata energiei regenerabile anunta noi proiecte in fiecare an, accelerarea dezvoltarii sau finalizarii acestora fiind impiedicata de legislatia fluctuanta si nesigura. Evenimentul isi propune sa aduca impreuna atat autoritatile din domeniu cat si reprezentanti ai companiilor din sectorul energetic regenerabil ce actioneaza in momentul de fata in Romania ori intentioneaza sa investeasca in acest domeniu pe viitor pentru a gasi solutii si a stabili un dialog constructiv care sa duca la dezvoltarea acestui domeniu in tara noastra.

In cadrul evenimentului se vor analiza stadiul reglementarii si dezvoltarii retelei energetice, impactul acestora asupra fluxului investitional, cum pot fi racordati noii generatori la retea, noutatile tehnologice, efectul legilor 220/2008 si 139/2010 asupra anumitor tehnologii din Romania, solutiile de finantare precum si solutiile IT integrate cu smart grids.

Invitatii din cadrul celor doua paneluri de discutii sunt Valeriu BINIG, Director | Financial Advisory Services/Energy&Resources/Corporate Finance – Deloitte, Petru LIFICIU, Vicepresedinte – ANRE, Paula CORBAN, Consilier, Energy Practice Group, White & Case, Silvia VLASCEANU, Consilier Parlamentar si Director Executiv al Asociatiei Companiilor de Utilitati din Romania, Dana DUICA, Director Executiv - Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana, Robert GHELASI, Director al Departamentului Energie - Capital Partners, Stelian Alexandru GAL, Director General - CN Transelectrica SA

Romania si-a definit o foaie de parcurs pentru promovarea electricitatii din surse regenerabile. Dar absenta unor clarificari privind volumul ajutorului de stat ce va fi suportat de consumatorii romani (populatia Romaniei, economia romaneasca) pentru aceasta electricitate si un mediu mai curat, creaza efecte adverse suprinzatoare: aparent sunt mai multe proiecte in dezvoltare decat ce ar permite schema de sprijin sau chiar capacitatea de echilibrare a sistemului energetic national, dar majoritatea acestor proiecte sunt afectate de incertitudine in dialogul cu finantatorii sau cu investitorii. Acest eveniment ar trebui sa furnizeze participantilor unele mesaje cheie de aceasta natura: stadiul clarificarii volumului ajutorului de stat profilat pe fiecare tehnologie, al adoptarii legislatiei secundare critice, perspectivele dezvoltarii retelei de transport pentru racordarea noilor generatori, promovarea retelelor inteligente, tehnologiile regenerabile “la moda” in Romania anului 2011” subliniaza Valeriu BINIG, Director | Financial Advisory Services/Energy&Resources/Corporate Finance - Deloitte Consultanta, moderator al discutiilor din cadrul evenimentului.

Forumul organizat de Business Review, ajuns la cea de-a doua editie va permite discutii in noul cadru dat de legislatia adoptata in 2010 in domeniul energiei regenerabile, potentialul acestei industrii fiind acum cu atat mai mare cu cat acum exista cadrul necesar pentru noi investitii in acest sector.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.business-review.ro/events

Despre Bloc - Notes Media S.R.L/ Business Review

Pentru detalii si acreditari va rugam contactati pe Adina Milea, Marketing Manager Business Review
Adina.milea@business-review.ro; 031.040.09.31