Dezbateri si solutii practice din domeniul legislativ, fiscal si de derulare a afacerilor

BUCURESTI - 3 februarie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Business Review organizeaza pe 9 februarie, la Hotel InterContinental, cea de-a opta editie a evenimentului Tax, Law & Lobby- forum fiscal, de legislatie si derulare a afacerilor.
In cadrul celor 6 sesiuni de conferinte si workshopuri si-au confirmat prezenta peste 25 de vorbitori, reputati specialisti din domeniul legislativ, fiscal, public affairs si lobby, precum: Gabriel SINCU, Partner, Head of Tax&Compliance Services - Mazars; Anca GRIGORESCU, LL.M.Eur, Partener - bpv GRIGORESCU; Sorin MINDRUTESCU, Romania Country Leader - Oracle Romania si Presedinte AmCham; Gabriel BIRIS, Managing Partner - Biris I Goran; Cristian BUSOI, Deputat in Parlamentul European; Gilda LAZAR, Corporate Affairs Director – JTI; Mihaela DANALACHE, Partener - Ensight Management Consulting; Alexander MILCEV, Tax Partner - Ernst&Young; Adrian LUCA, Transfer Pricing Specialist- Transfer Pricing Services; Angela ROSCA, Managing Partner – TaxHouse; Robin BARNETT, Ambasadorul Marii Britanii si multi altii.

Dezbateri si solutii practice din domeniul legislativ, fiscal si de derulare a afacerilor

In prima sesiune a evenimentului, Anca GRIGORESCU, LL.M.Eur, Partener - bpv GRIGORESCU, va analiza piata muncii dupa un an de criza si va prezenta probleme si solutii legate de angajari si reorganizari pentru companii in 2010: “Intr-un moment in care restructurarea afacerii, reducerea costurilor si chiar supravietuirea pe piata sunt la ordinea zilei, companiile adopta cele mai variate masuri cu privire la angajati pornind de la redistribuirea acestora in cadrul companiilor, modificarea contractelor individuale de munca si pana la concedieri individuale sau colective. Astfel de masuri sunt posibile, insa trebuie sa tina cont de limitele impuse de lege, precum si de contextul social actual.”
Sesiunea a doua este dedicata temelor de lobby si public affairs. Cristian BUSOI, deputat in Parlamentul European, va prezenta cadrul de reglementare pentru desfasurarea activitatilor de lobby la nivelul institutiilor Uniunii Europene iar specialistii invitati in cadrul sesiunii de lobby vor dezbate asupra variantelor pe care companiile le au la dispozitie pentru a intregra activitatile de lobby si public affairs in strategiile lor de business.
In cadrul celei de-a treia sesiuni vor fi abordate cele mai recente modificari legate de taxe si fiscalitate: Schimbarile Codului Fiscal incepand cu 2010; Adoptarea pe plan local a modificarilor europene legate de TVA si impactul acestora asupra afacerilor; Cota unica de impozitare in Romania; Restructurarea companiilor precum si implicatiile la nivel de procese, sisteme si oameni ale schimbarilor legislative.
Sesiunile de conferinte vor fi continuate de workshopuri organizate de PricewaterhouseCoopers, TaxHouse si Transfer Pricing Services, in care vor fi aprofundate temele: Aspecte cheie privind impozitarea directa aplicabile de la 1 ianuarie 2010 ce decurg din recentele modificari ale Codului Fiscal si legislatiei contabilitatii si Cum sa faci fata unui audit al preturilor de transfer? Recomandari practice.
Gabriel BIRIS, Managing Partner - Biris I Goran, a declarat pentru Business Review: „2010 va continua sa fie un an dificil, plin de provocari pentru investitori si manageri, iar fiscalitatea nu este deloc de neglijat. Cred sincer ca o strategie fiscala coerenta ne poate fi de mare ajutor si de asemenea, cred in rolul nostru activ in modernizarea legislatiei fiscale si nu numai. Acest eveniment reprezinta o oportunitate excelenta pentru a afla despre modificarile pe termen scurt ale legislatiei, dar si de a pune in discutie probleme si solutii pe termen mediu si lung.”

Despre Bloc - Notes Media S.R.L/ Business Review

Detalii despre eveniment si programul complet sunt disponibile pe www.business-review.ro/events

Pentru mai multe detalii despre program, participare si acreditari, contactati Adina Milea, Marketing Manager Business Review, adina.milea@business-review.ro
events@business-review.ro