Concursuri de advertoriale pentru bloguri

BUCURESTI - 16 iunie 2014

Comunicat tip General in IT&C

Afla ce inseamna concursurile de advertoriale pe bloguri, cum poti participa si cateva sfaturi pentru un articol de calitate

Concursurile de advertoriale pentru bloggeri sunt un domeniu care s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, si nu fara controverse. Totul tine insa de perspectiva persoanei care doreste sa participe la un astfel de concurs pentru blog, daca considera scrierea unui articol pe o tema data drept o provocare creativa sau ca o ingradire a personalitatii sale si a articolelor sale.

Pentru cei care accepta astfel de provocari din partea organizatorilor de concursuri de advertoriale, platformele si comunitatiile care ofera aceste oportunitati sunt mediul ideal de dezvoltare. Pe langa sansa de a participa cu un articol foarte bun care sa asigure sanse reale de a castiga, bloggerii beneficiaza si de vizibilitatea pe care astfel de platforme online o ofera.

Principiul de functionare este unul destul de simplu, in general conditiile de participare la un concurs de advertoriale sunt legate de calitatea blogului si tema lui, si respectarea catorva cerinte in cadrul articolului inscris. Este incurajata in primul si in primul rand creativitatea autorului si originalitatea articolului. Articolul este apoi punctat de un juriu, in functie de critetii stabilite de la bun inceput.

In functie de tematica blogului se pot gasi cele mai potrivite concursuri pentru blog in care inscrierea unui articol sa aiba cele mai mari sanse de reusita. Asa cum se vorbeste in ultimul timp din ce in ce mai mult, continutul de calitate si axarea pe o nisa in defavoarea abordarii unei game largi de subiecte poate fi cheia succesului in domeniul online.

Care sunt cateva dintre modalitatile prin care participarea la un concurs pentru blog poate fi una foarte reusita? Este un fapt foarte bine dovedit ca originalitatea are un impact foarte bun. Cu cat tema concursului este abordata original si viziunea autorului este una inedita, cu atat punctajul obtinut este mai mare si sansele de a castiga cresc si ele.

Respectarea cerintelor impuse de sponsori si organizatori sunt si ele foarte importante. Este important ca link-building-ul sa fie facut in mod corect, acesta fiind in general primul lucru verificat la validarea inscrierii in concurs.

Alegera concursului potrivit este de asemenea un criteriul care trebuie luat in seama. Daca, spre exemplu, concursul pentru blog organizat are o tematica de literatura, iar sponsorul activeaza in acest domeniu, blogurile cu cele mai mari sanse de reusita vor fi cele care au aceeasi tematica. Chiar daca sunt acceptate si bloguri care au o alta tematica, cel mai probabil nu vor fi punctate la fel de bine.

Nu in ultimul rand, promovarea articolului inscris in concursul de bloguri este si ea un factor care contribuie in momentul jurizarii. Un articol foarte bun care nu este insa promovat de autorul sau va avea de pierdut in momentul jurizarii. Promovarea se poate face de catre blogger prin propriile canale de social media, cum ar fi pagina de Facebook a blogului, Twitter, Pinterest sau alte retele de socializare. Un continut de calitate va face in aceasta situatie diferenta, va atrage interes din partea publicului tinta si il va mentine, atat spre beneficiul bloggerului cat si spre beneficiul comunitatii din care acesta face parte.

Despre BlogTAG

BlogTAG.ro este un proiect al carei misiuni este sa optimizeze tranzactionarea de advertoriale pentru a produce cele mai bune rezultate atat pentru bloggeri cat si pentru advertiseri.

Pe platforma BlogTAG.ro companiile posteaza campanii de advertoriale si concursuri pentru bloggeri. Pentru a participa la campanii sau concursuri, bloggerii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, sa scrie despre domeniul de activitate vizat de catre client, sa aiba un Page Rank cel putin egal cu cel dorit de client, un blog cu o vechime decel putin doua luni si o minima autoritate in domeniu. Aplicantii vor fi selectati de companiile organizatoare ale campaniilor si concursurilor pe baza potentialului de promovare pe care acestea il urmaresc.

Inercam ca prin serviciul nostru sa ducem promovarea pe blog intr-o noua etapa in care tranzactiile si serviciile se desfasoara cursiv, eficient si flexibil. Speram ca atat bloggerii cat si advertiserii sa mentina sentimentul ca au iesit castigati din colaborarile intermediate de echipa BlogTAG.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/blogtag/concursuri-de-advertoriale-pentru-bloguri