Cand este indicat sa apelezi la serviciile de gazduire sediu social?

BUCURESTI - 19 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Afaceri, Media / Publicitate


Infiintarea unei societati comerciale sau a unei entitati cu personalitate juridica pentru desfasurarea activitatilor economice presupune existenta unui sediu social. Acest sediu social este intr-un fel un spatiu si o adresa unde se afla situat sediul societatilor comerciale sau al entitatilor cu personalitate juridica. In anumite situatii la acest sediu social se desfasoara activitati specifice, dar de cele mai multe ori aceste activitati nu sunt desfasurate in cadrul acestor sedii sociale.

gazduire sediu social

gazduire sediu social

Insa fara un sediu social nici o firma sau entitate cu personalitate juridica nu poate fi infiintata. Pentru ca de multe ori antreprenorii gasesc dificultati in a avea la dispozitie un sediu social pentru infiintarea unei firme, serviciile de gazduire sediu social pot fi oricand alegerea cea mai la indemana. Iata in ceea ce urmeaza care sunt unele dintre situatiile in care poti alege sa te adresezi unei firme care ofera astfel de servicii pentru gazduirea sediului social pentru diferite firme.

1.Intampini opozitie din partea vecinilor sau a asociatiei de proprietari

O prima situatie in care este indicat sa apelezi la serviciile pentru gazduire sediu social este aceea in care vecinii sau asociatia de proprietari din blocul in care locuiesti se opun ca sediul social sa fie in respectivul imobil.

Fie ca argumentele acestei opozitii sunt temeri cu privire zgomotul produse de clienti sau la prezenta unor persoane straine in bloc, fie ca vorbim despre reticenta in a avea o firma in blocul in care locuiesc, vecinii sau asociatiile de locatari pot sa puna in dificultate un viitor antreprenor daca acesta doreste sa isi stabileasca sediul social in locuinta personala situata intr-un bloc de locuinte.

2. Nu doresti ca sediul social sa fie in locuinta personala

O alta situatie in care poti apela cu incredere la serviciile de gazduire sediu social este aceea in care nu doresti ca sediul pentru viitoarea firma sa fie in locuinta personala. Chiar daca urmeaza sa nu desfasori activitati la sediul social, exista multi antreprenori care evita folosirea propriei locuinte drept sediu social.

Indiferent daca motivele la baza acestei alegeri sunt date de respectarea intimitatii sau de dorinta de a nu oferi detalii cu privire la adresa locuintei familiei, daca nu iti doresti ca sediul social sa fie in locuinta personala poti sa apelezi la servicii pentru gazduirea unui sediu social.

3.Costurile cu inchirierea unui spatiu folosit drept sediu social sunt prea mari

Nu in ultimul rand poti apela la aceste servicii in situatia in care inchirierea unui spatiu pentru a fi folosit drept sediu social presupune costuri mult prea mari. Chiar daca si serviciile de gazduire a sediului social inseamna costuri pentru orice antreprenor, trebuie subliniat faptul ca aceste costuri sunt cu mult mai mici comparativ cu costurile de inchiriere pentru spatiile care pot fi folosite drept sedii sociale.

Indiferent in care dintre aceste situatii te regasesti, daca ai nevoie de un sediu social poti apela cu incredere la serviciile de gazduire sediu social oferite de o firma specializata in consultanta juridica pentru infiintarea si radierea firmelor.