Care sunt avantajele cutiei de viteze automate?

BUCURESTI - 23 noiembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Logistica/Transport

In ultimii ani piata auto din Romania s-a schimbat si tot mai multi soferi aleg sa achizitioneze autoturisme care functioneaza pe cutie automata de viteze, fie ca vorbim despre masini noi, fie ca vorbim despre autoturisme second hand. Faptul ca tot mai multi soferi opteaza pentru astfel de autoturisme pe cutie automata de viteze se datoreaza avantajelor pe care aceasta cutie de viteze le ofera.

reparatii cutii automate

reparatii cutii automate

De asemenea, faptul ca astazi exista tot mai multe service-uri auto care ofera servicii de reparatii cutii automate reprezinta un alt element pentru care tot mai multi soferi opteaza pentru achizitionarea unui astfel de autoturism. Iata in ceea ce urmeaza principalele atuuri care fac din autoturismele pe cutie automata o alegere preferata in randul soferilor.

1.Economia cu intretinerea autoturismului

Desi pentru multi soferi autoturismul pe cutie automata este asociat cu costuri ridicate de intretinere, merita a fi mentionat faptul ca pe termen lung un astfel de autoturism inseamna cel mai adesea economii importante. Aceste economii se datoreaza in principal faptului ca autoturismele pe cutie automata nu au ambreiajul, iar acest lucru inseamna ca nu este nevoie de schimbarea kit-ului de ambreiaj la intervale periodice.

2.Performanta mai buna la rulare

Cutiile automate de viteze au suferit imbunatatiri considerabile in ultimii ani. Astfel tot mai multe brand-uri de autoturisme care produc astfel de autovehicule pe cutii automate au adus imbunatiri considerabile cutiilor de viteze automate. Consecinta o reprezinta performantele mult imbunatatite ale cutiilor de viteze, chiar pana acolo unde cutiile automate de viteze ofera un randament superior cutiilor manuale.

3.Fiabilitate ridicata

Un alt atuu al cutiilor automate de viteze il reprezinta fiabilitatea acestora in conditiile in care sunt utilizate corespunzator si respectand parametrii de rulare. In consecinta, atunci cand alegi un autoturism pe cutie automata de viteze vei avea foarte rar nevoie de reparatii cutii automate. Acest lucru reprezinta de asemenea o importanta sursa de economii in intretinerea autoturismului.

4.Consumul mic de carburant

Transmisiile mai usoare si mai performante ale cutiilor automate de viteze asigura de asemenea un consum de carburant mai redus. Fara niciun dubiu acest aspect reprezinta un alt atuu extrem de important.

5.Confortul de care te bucuri la volan

Prin lipsa pedalei de ambreiaj te bucuri de un confort foarte ridicat atunci cand esti la volan. Iar in conditiile unui trafic aglomerat acest atuu este foarte important pentru orice sofer, iar experienta de la volan devine considerabil mai placuta.Daca toate aceste avantaje te-au convins sa alegi un autoturism pe cutie automata de viteze, nu iti ramane altceva de facut decat sa gasesti modelul, brand-ul si varianta de autoturism care se potriveste gustului tau si care se incadreaza in bugetul avut la dispozitie.

In cazul in care bugetul nu iti permite un autoturism nou-nout, atunci cand alegi un autoturism second hand pe cutie automata este indicat sa te adresezi unui service specializat in reparatii cutii automate pentru realizarea unei revizii la cutia de viteze. Acest lucru inseamna o certitudine in plus in achizitia unui autoturism second hand pe cutie automata.