Cum să NU ai grijă de dinții tăi: obiceiuri care dăunează zâmbetului

BUCURESTI - 15 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Îți periezi dinții - și crezi că o faci corect - mergi la dentist și totuși...zâmbetul tău nu arată așa cum ți-ai dori. Deși pare că faci totul pentru dantura ta, s-ar putea să îți minimalizezi orizonturile: nu doar felul în care îți tratezi dantura îți afectează dinții.

retractie gingivala

retractie gingivala

Obiceiurile pe care le ai în viața de zi cu zi influențează în mod direct sănătatea dinților tăi - chiar dacă s-ar putea să ți se pară inofensiv, stilul tău de viață este în directă legătura cu felul în care arată dantura ta. Iată un ghid cu cele mai aparent inocente obiceiuri care, în realitate, dăunează zâmbetului tău:

Folosești scobitori

Acesta poate fi un obicei șocant, nu? Pentru că scobitorile nu ne sunt străine - dimpotrivă, par aliații noștri atunci când avem resturi alimentare blocate între dinți.

În realitate, scobitorile rănesc de-a dreptul atât dinții, cât și gingiile: pot conduce chiar și la retractie gingivala, din cauza vârfului ascuțit și rigid. În schimb, poți folosi ața dentară pentru a elimina resturile alimentare dintre dinți - ața dentară este complet sigură și, mai mult decât atât, realmente necesară pentru o îngrijire corectă.

Desfaci, deschizi, rupi...cu dinții

O scurtă aducere-aminte: dinții noștri nu sunt instrumente sau ustensile. Nu sunt făcuți pentru a desface sticle, pentru a deschide borcane sau pentru a rupe etichetele hainelor.

De fapt, dinții sunt făcuți ca să te ajute în vorbire și masticație - și, bineînțeles, ca să-ți ofere un zâmbet cuceritor. Nicidecum pentru a fi folosiți pentru a desface, deschide sau rupe obiecte. Știai că simpla rupere a unei etichete cu dinții poate duce la ciobirea dinților? Și să nu uităm de bacteriile pe care le lași „să intre” în cavitatea orală cu această ocazie.

Periezi agresiv, ca să te asiguri că dinții sunt curați

Există mentalitatea că dacă ne periem dinții mai agresiv, cu atât vor fi mai curați - în realitate, periajul agresiv nu are niciun beneficiu, ci, dimpotrivă: ne garantează mai degrabă distrugerea smalțului dentar.

În periaj, este importantă tehnica, nu presiunea: degeaba aplicăm o presiune foarte mare asupra dinților dacă folosim o tehnică greșită. Trebuie să ne periem dinții blând, cu o periuță moale, ținută în unghi de 45 grade dinspre gingie spre dinte. Periajul agresiv este, ironic, mult mai ne-eficient decât un periaj blând și corect executat.

Piercing-uri în limbă

Chiar dacă un piercing pare o idee fun în tinerețe pentru că arată bine și te ajută să îți exprimi personalitatea, gândește-te de mai multe ori înainte să optezi pentru acest accesoriu. Chiar dacă te ajută să te exprimi, un piercing în limbă îți va eroda smalțul - pentru că ești predispus spre a-l mușca (fie din greșeală, fie ca tic), dar contribuie și la dezvoltarea inflamațiilor.

Ai „dinți puși”, deci nu îi periezi

Mulți pacienți consideră că, dacă au coroane, implant dentar sau proteze au scăpat de „grija” periajului dentar. În realitate, nu există nimic mai fals - dinții artificiali sunt la fel de predispuși precum cei naturali la dezvoltarea afecțiunilor orale, deci trebuie îngrijiți la fel de riguros precum am face-o cu dinții naturali.

Deci, deși te periezi regulat pe dinți, ești predispus unei danturi compromise - pentru că periajul nu e eficient. Ai nevoie de un periaj realizat corect (deci nu agresiv), dar și de un stil de viață pe măsură: trebuie să învățăm să eliminăm obiceiurile nocive. Mestecarea cuburilor de gheață, ronțăitul pixurilor și optarea pentru bijuterii în cavitatea orală par activități banale, inofensive - însă în realitate au un impact real asupra danturii noastre. O dentiție sănătoasă provine dintr-un stil de viață sănătos, cele două fiind dependente una de cealaltă.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/cum-sa-nu-ai-grija-de-dintii-tai-obiceiuri-care-dauneaza-zambetului