Cutii automate – cea mai buna decizie !

BUCURESTI - 5 ianuarie 2018

Comunicat tip General in Auto

Cumpărarea unei mașini cu cutie automată este un lucru popular și există mai mult de un tip care este utilizat cu autovehiculele curente. Dar există vreunul care se deosebește în mod deosebit?

.

.

Cumpărarea unei mașini cu cutie automată este un lucru popular și există mai mult de un tip care este utilizat cu autovehiculele curente. Dar există vreunul care se deosebește în mod deosebit?

Cele mai bune cutii automate sunt cele care pot face schimbările de viteză să se simtă fără probleme, oferind șoferului o experiență de conducere fără probleme și mai plăcute, cu o întrerupere minimă.

Cele mai multe cutii automate fac o treabă solidă în majoritatea situațiilor de conducere, dar unele opțiuni se remarcă mai mult decât altele pe piața actuală.

Alegerea tipului de cutie automata pe care o aveți în mașină a fost simplă. Dacă ați vrut să vă schimbați singur, ați făcut un manual și, dacă nu ați făcut-o, ați mers automat. Aceste zile, totuși, lucrurile sunt mai complicate.

Adevărat, cutiile de viteze manuale sunt așa cum au fost vreodată - aveți o pedală de ambreiaj și o pârghie de viteză, și departe de tine. Cu toate acestea, este o chestiune diferită atunci când vine vorba de automatizare, cu mai multe varietăți disponibile. Deci, pentru a vă ajuta să vă spuneți ambreiajul dual de la CVT, am creat un ghid care vă va ajuta să aflați ce cutie de viteze automată este cea pentru dvs.

Cutii automate tradiționale sunt încă disponibile în multe modele. Printre exemplele obișnuite se numără cele opt trepte de viteză găsite în majoritatea modelelor de mașini.

Acestea folosesc ceva numit convertizor de cuplu, care face același lucru ca un ambreiaj, dar funcționează utilizând rezistența lichidului hidraulic pentru a transmite transmisia de la motor la cutia de viteze și apoi pe roți. Ca urmare, se pot realiza direcții de direcție fără ca conducătorul auto să ridice pedala de accelerație.

Un computer decide de obicei când să schimbe treapta de viteză, deși cele mai multe automate tradiționale au, de asemenea, un mod manual care permite conducătorului auto să decidă.

Datorită interfeței hidraulice, automatele moderne își schimbă treptat viteza. Tehnologia este de asemenea dovedită. Cu toate acestea, o cutie automată tradițională va avea tendința de a schimba viteza mai încet decât o cutie de viteze cu ambreiaj dublu și, de obicei, va face mașina cu mai puțin combustibil eficientă.

Cutii automate cu dublu ambreiaj are, după cum sugerează și numele, două ambreiaje, deși nu vă imaginați că există două pedale de ambreiaj în mașină - totul funcționează electronic și este controlat de computere.

În timp ce accelerați, cutie automata aliniază viteza următoare și cea anterioară pe ambreiajul care nu este utilizat, gata pentru orice eventualitate - fie că încetinești, fie că accelerezi în continuare.

Rezultatul este o schimbare de direcție foarte rapidă - cele mai multe sisteme cu dublu ambreiaj sunt capabile să schimbe treptele de viteză chiar mai repede decât o cutie umană cu o cutie de viteze manuală. Mai mult, unele sisteme cu dublu ambreiaj sunt mai eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil decât alternativa manuală.

Merită de remarcat și faptul că sistemele cu dublu ambreiaj sunt destul de complexe, iar cele mai vechi sunt încă în jur de zece ani, astfel încât fiabilitatea lor pe termen lung nu este încă dovedită.

Taguri: cutii automate