Factoringul vs. împrumutul bancar

BUCURESTI - 27 octombrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate

Dacă ești în căutarea unui împrumut bancar, a unei linii de credit sau a unei opțiuni tradiționale de finanțare (dar s-ar putea să nu îndeplinești condițiile), există și alte opțiuni.

 factoring

factoring

O astfel de opțiune este factoringul, adică vânzarea facturilor cu plata la termen către o firmă de factoring în schimbul unui comision. Atunci când compari factoringul cu împrumuturile bancare, afacerea ta poate accesa mai multe fluxuri de numerar și mai rapid. Iată câteva moduri în care factoringul poate fi o opțiune mai bună pentru firma ta.

Dacă deții sau conduci o firmă, probabil că știi de ce fel de provocări ai parte pentru a găsi finanțare pentru afaceri. Relațiile cu băncile sunt importante, dar uneori împrumuturile bancare nu funcționează. Atunci sunt utile opțiunile alternative de finanțare, cum ar fi factoringul.

Vânzarea facturilor îți permite să accesezi numerar în contul facturilor pe care clienții tăi trebuie să le plătească la termen. Vei lucra cu o companie de factoring care îți va oferi un avans din valoarea totală a facturilor și va prelua colectarea acelor facturi în schimbul unei taxe de servicii.

Atunci când o firmă are nevoie de numerar, factoringul poate fi soluția rapidă și fiabilă pentru a-ți menține afacerea în direcția corectă. Iată care sunt avantajele factoringului față de un împrumut bancar:

1. Obținerea rapidă a unei finanțări

Dacă trebuie să cumperi urgent consumabile, să comanzi produse, să plătești salarii sau să repari echipamente cheie, factoringul este mai ușor și mai rapid decât împrumuturile bancare tradiționale și liniile de credit. De obicei, vei obține banii în 24 de ore de la depunerea facturilor. Spre deosebire de un împrumut bancar tradițional, nu este nevoie să depui declarații fiscale, situații financiare detaliate, planuri de afaceri sau proiecții financiare - economisind mult timp și bătăi de cap. Băncile pot, de asemenea, să aibă nevoie de mai mult timp pentru a-ți aproba solicitările, ceea ce te poate determina să aștepți sfârșitul anului fiscal sau rezultatele unui audit. În schimb, compania de factoring va verifica datele firmei tale în câteva ore și va putea aloca banii în 24 de ore.

2. Flexibilitate - împrumuți mai mult atunci când este necesar

Pe măsură ce afacerea ta crește, vei avea nevoie de un flux de numerar și mai mare pentru a plăti materia primă, în timp ce aștepți plata facturilor din partea clienților. Deci, factoringul îți oferă posibilitatea imediată de a beneficia mai mult de bani și de a menține creșterea.

În comparație cu băncile tradiționale, nu vei depăși niciodată linia de credit, întrucât o companie de factoring suficient de mare îți poate satisface toate nevoile de creștere.

3. Lipsa de garanții

Factoringul presupune doar să ai facturi de achitat din partea clienților pentru ca firma de factoring să îți asigure finanțarea. Nu vei avea nevoie de alte garanții, cum ar fi proprietăți imobiliare, echipamente sau bunuri pentru a solicita un contract de factoring. Asta înseamnă că locuința sau proprietatea ta personală nu trebuie să fie puse gaj, cum se poate întâmpla în cazul împrumuturilor bancare tradiționale.

Taguri: factoring
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/factoringul-vs-imprumutul-bancar