Peretii de tip cortina si avantajele acestora pentru fatadele cladirilor

BUCURESTI - 28 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Cladirile avand fatade din sticla sunt tot mai numeroase, mai ales atunci cand este vorba despre spatiile avand ca destinatii birouri de firme sau institutii publice sau administrative. La baza acestor cladiri care au fatade din sticla si aluminiu sta sistemul de pereti cortina .

pereti cortina

Pe langa faptul ca acest cladiri cu fatade de sticla si aluminiu sunt foarte apreciate prin prisma laturii lor estetice, trebuie spus ca exista si alte argumente care stau la baza alegerii acestor tipuri de fatade. Avantajele sistemelor de pereti cortina sunt numeroase, iar cele mai importante astfel de avantaje se regasesc in ceea ce urmeaza.

1.Iluminatul natural

Cladirile care au fatadele realizate din sticla si aluminiu beneficiaza de un iluminat natural superior atat ca si durata, cat si din perspectiva cantitatii. Cu alte cuvinte, iluminatul artificial nu mai este necesar in multe perioade ale zilei, iar acest lucru inseamna o economie importanta pentru cei care gestioneaza, intretin si administreaza spatiul respectiv. Insa dincolo de economia cu costurile generate de iluminatul artificial, o mai mare cantitate si durata de lumina naturala contribuie la o stare mentala mai buna pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in spatiile respectivelor cladiri cu astfel de fatade.

2.Izolare fonica si termica de calitate

Chiar daca la prima vedere sticla si aluminiul ar putea parea materiale insuficient de eficiente din punct de vedere al izolarii, trebuie spus ca sistemul de pereti cortina folosit pentru astfel de fatade ofera o izolare atat fonica, cat si termica la cele mai ridicate standarde de calitate, iar acest lucru este cu siguranta un mare atuu pentru oricare cladire ce beneficiaza de astfel de fatada.

3.Montarea rapida

Un alt beneficiu foarte important in cazul peretilor cortina pentru aceste cladiri avand fatade din sticla si aluminiu se refera la rapiditatea cu care sunt montati acest tip de pereti. Executia unei astfel de lucruri necesita un timp foarte scurt, acest lucru asigurand o finalizare foarte rapida a oricarui proiect ce foloseste fatadele din sticla.

4.Costuri reduse si usurinta de intretinere

Dincolo de rapiditatea de finalizare a unei astfel de fatade, sistemul peretilor cortina aduc si un alt avantaj, si anume costurile mult mai mici pentru executia unei astfel de lucrari comparativ cu alte metode. La costurile reduse cu executia lucrarii propriu-zise poate fi adaugat si avantajul de a intretine foarte usor acest tip de fatade.

5.Privelistea oferita

Nu in ultimul rand vorbim despre avantajul de a beneficia de o priveliste deosebita de care se pot bucura cei care petrec timpul si isi desfasoara activitatea in spatiile unei cladiri avand fatada de sticla. Astfel, chiar si in cele mai aglomerate zile la birou vei putea sa iti delectezi privirea cu privelistea asupra orasului si asupra imprejurimilor.

In contextul in care aceste avantaje reprezinta argumente suficient de solide pentru a opta pentru sistemul de pereti cortina, este recomandat sa apelezi la o firma specializata in proiectarea, executia si montarea acestora. Diferite tipuri de pereti cortina pot fi gasite in oferta celor de Arcom Glass accesand website-ul www.arcomglass.ro.

Taguri: pereti cortina
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/peretii-de-tip-cortina-si-avantajele-acestora-pentru-fatadele-cladirilor