Pregatirea trusoului pentru botezul unui nou-nascut

BUCURESTI - 14 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Monden / Lifestyle, Retail

Trusoul pentru botez este cel mai important accesoriu din ziua botezului, acesta fiind indispensabil pentru buna derulare a botezului si pentru respectarea tuturor traditiilor din momentul crestinarii bebelusului in apa din cristelnita.Trusoul pentru botez revine in sarcina nasilor, a parintilor spirituali ai bebelusului care urmeaza sa fie crestinat.

trusou botez

trusou botez

Pentru ca trusoul de botez sa fie complet este important ca fiecare nasa sau fiecare cuplu de nasi sa cunoasca atat elementele care se regasesc in acest pachet, cat si preferintele parintilor pentru ziua botezului. De asemenea este important de luat in considerare si traditiile crestine atunci cand vine vorba despre pregatirea unui trusou botez de catre nasi.

Ce nu trebuie sa lipseasca din trusoul pentru botez?

In momentul in care nasii au in vedere pregatirea unui trusou botez acestia trebuie sa se asigure de faptul ca din trusou nu vor lipsi anumite elemente, si anume: un prosop de dimensiuni mari, o panza pentru mir si o fasa pentru mir, un prosop pentru preot, dar si un sapun pentru preot sau pentru parinti. Din trusoul pentru botez nu trebuie sa lipseasca sticluta pentru mir sau pentru ulei, mirul fiind folosit pentru ungerea fruntii si incheieturilor mainilor bebelusului.

Pe langa toate aceste elemente care trebuie sa se regasesca in trusoul pentru botez nasii trebuie sa aiba obligatoriu cate o lumanare de botez. Fiecare dintre aceste elemente au o anumita semnificatie si este folosit pe durata procesiunii de crestinare de toti cei care sunt implicati, si anume de parinti, de preot, dar si de nasi. Pentru ca totul sa arate impecabil si cat mai elegant este indicat ca toate „piesele” trusoului de botez sa fie introduse intr-o cutie speciala pentru acesta.

Aspecte importante in pregatirea trusoului de botez

Acum ca am aflat care sunt elementele care trebuie sa se regasesca fara doar si poate in cadrul unui trusou botez este important sa avem in vedere si alte aspecte. In primul rand vorbim despre culoarea trusoului, aceasta trebuind sa fie o alegere in functie de sexul bebelusului care urmeaza a fi botezat, dar si in functie de preferintele parintilor.

Apoi trebuie avut in vedere daca nasii prefera un trusou botez clasic sau unul personalizat. Obiectele care se regasesc in acest trusou de botez pot fi personalizate cu numele celui care urmeaza a fi crestinat, dar si cu data marelui eveniment.Calitatea fiecarui element din cadrul trusoului trebuie sa fie de asemenea un aspect important. Este obligatoriu ca fiecare produs sa fie de cea mai buna calitate si sa se ridice la importanta evenimentului.

Tocmai de aceea pretul nu trebuie sa fie printre criteriile decisive in alegerea trusoului pentru botez. Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere daca nasii opteaza pentru completarea trusoului piesa cu piesa sau daca prefera achizitionarea unui trusou botez complet din oferta magazinelor de specialitate.

Un astfel de magazin unde se regasesc o multitudine de trusouri pentru botez si seturi de trusouri de botez cu lumanare este Fabrica de Accesorii. Pentru oferta completa de astfel de trusouri de botez intra pe www.fabricadeaccesorii.ro.

Taguri: trusou botez