Uleiul de cocos pentru gatit – secretele din bucatarie!

BUCURESTI - 18 septembrie 2017

Comunicat tip General in Sanatate

Uleiul de cocos este foarte diferit de majoritatea celorlalte uleiuri de gătit și conține o compoziție unică de acizi grași. Acizii grași sunt aproximativ 90% saturați. Acest lucru face ca uleiul de nucă de cocos să fie foarte rezistent la oxidare la temperaturi înalte.

,

,

Gatiti cu ulei de nuca de cocos:

Uleiul de cocos este foarte diferit de majoritatea celorlalte uleiuri de gătit și conține o compoziție unică de acizi grași. Acizii grași sunt aproximativ 90% saturați. Acest lucru face ca uleiul de nucă de cocos să fie foarte rezistent la oxidare la temperaturi înalte. Din acest motiv, este un ulei perfect pentru prepararea căldurii la cald, cum ar fi prăjirea. Acești acizi grași merg direct de la tractul digestiv până la ficat, unde sunt probabil transformați în corpuri cetone și furnizează o sursă rapidă de energie.

Spre deosebire de multe alte uleiuri, uleiul de cocos pentru gatit este foarte stabil și poate rezista la temperaturi ridicate pentru gătit (datorită constituției sale ridicate de grăsimi saturate). Este perfect potrivit pentru coacere, prăjire si flambare.

Uleiul de nucă de cocos nerafinat are o aromă puternică, pentru ca e  minunat in utilizare în rețetele dvs. dacă sunteți un fan al nucii de cocos. Dacă nu, optati pentru uleiul de cocos rafinat, care este neutru atât la ​​gust, cât și la aromă.

Pentru a savura și a se amesteca cu uleiul de cocos pentru gatit, pur și simplu utilizați-l în locul uleiul solicitat în rețetele dvs. și veți fi în măsură să aduceti temperatura de gatire  puțin mai mare decât dacă utilizați ulei de măsline. Desigur, dacă uleiul dvs. începe să fumege intens sau să devină gri / negru în timpul gătitului, puteți presupune că a fost supraîncălzit și trebuie să fie revigorat cu ulei nou. Rețineți că uleiul de cocos rafinat va rezista la temperaturi de gătit până la aproximativ 450 ° F, în timp ce uleiul de nucă de cocos nefiltrat (virgin) are un punct de fum în jur de 350 ° F.

 Coacerea cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de cocos este iubit de mulți brutari vegani. Abilitatea sa de a reproduce rolul untului în perfecționarea produselor de panificație este neobișnuită. Datorită conținutului ridicat de grăsimi saturate din ulei de nucă de cocos (similar cu compoziția untului), îl puteți folosi ca și untul pentru multe rețete de patiserie. În formă solidă (puneți-o în frigider pentru a se solidifica dacă bucătăria este caldă), uleiul de nucă de cocos răcit este mare impulsat în aluaturi și plăcinte de crustă în felul în care este utilizat untul. Uleiul de nucă de cocos nerafinat are o aromă minunată, dulce și ușoar de unt, atunci când este încălzit.

 Retetele pot fi ușor adaptate pentru a încorpora ulei de cocos pentru gatit. Pur și simplu înlocuiți uleiurile prelucrate și margarinele cu ulei de cocos crud, organic.

În general, veți descoperi că nu aveți nevoie de alt ulei in afara de uleiul de cocos pentru gatit.

Uleiul de nucă de cocos natural conține ulei de nucă de cocos 100%, nimic altceva. Nu are colesterol, este natural, nu are lactoză, făcându-l alegerea ideală pentru toți.

Deci, dacă alegeți să urmați un stil de viață sanatos si echilibrat alegeti uleiul de cocos pentru gatit !

Care sunt câteva dintre modalitățile dvs. preferate de a folosi ulei de nucă de cocos în bucătărie?