Pâinea Anului 2012 va fi desemnată vineri, 23 martie, la GastroPan!

Targu Mures - 1 martie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, HoReCa

Expoziţia GastroPan din Târgu Mureş va debuta vineri, 23 martie, cu un program bogat în concursuri şi demonstraţii practice din domeniile panificaţiei şi patiseriei. Cei mai buni brutari şi patisieri din ţară se vor întrece în crearea pieselor artistice din aluat de panificaţie. Totodată, vor fi prezentate cele mai bune pâini din diferite regiuni ale ţării şi o gamă largă de produse de patiserie. Ziua panificaţiei şi patiseriei de la GastroPan va culmina cu premierea Pâinii Anului 2012.

Pâinea Anului 2012 va fi desemnată vineri, 23 martie, la GastroPan!

Ediţia a patra a celei mai mari expoziţii de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică din România va avea loc la Centrul Expo President din Târgu Mureş, în perioada 23-25 martie 2012.

Încă de la deschiderea porţilor, vineri la ora 10:00, vor intra în arenă capodoperele concurenţilor înscrişi la secţiunea Panificaţie-Patiserie a concursurilor GastroPan. Brutari din toate colţurile ţării vor prezenta în concurs zeci de sortimente de pâine obţinute prin metode tradiţionale şi inovatoare, dar şi piese artistice impresionante realizate din aluat de panificaţie. În paralel, patisierii vor prezenta în concurs cele mai apetisante tipuri de produse de patiserie. Juriul format din specialişti români şi străini din domeniu va avea dificila sarcină de a desemna cele mai bune produse de la categoriile Pâine, Patiserie şi Creaţie Artistică în Panificaţie.

Ziua de vineri de la GastroPan este importantă şi datorită prezenţei oficialităţilor - specialişti de înalt rang reprezentând asociaţiile de specialitate româneşti şi străine, care vor participa la Deschiderea Oficială a expoziţiei, cu începere de la ora 10:30. Tot de vineri, în Zona Demo GastroPan încep numeroase demonstraţii de coacere a pâinii, de preparare a îngheţatei artizanale, de sculptură artistică în zahăr, ciocolată, marţipan, fructe şi legume, show-uri de gătit şi multe alte programe.

Din punct de vedere al concursurilor desfăşurate la GastroPan, în ziua de vineri accentul va fi pe domeniile panificaţiei şi patiseriei, ziua de sâmbătă va fi dedicată mai ales cofetarilor, şi gelatierilor, în timp ce duminica va fi ziua gastronomiei. Cu toate acestea, prin tematica, programul de demonstraţii şi oferta expusă, evenimentul se va adresa în toate cele trei zile desfăşurare specialiştilor din toate cele trei ramuri - panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică.

Pentru detalii complete despre programul expoziţiei vizitaţi pagina www.gastropan.ro.

Despre Boro Info SRL

GastroPan 2012 este una dintre cele mai mari expoziţii internaţionale de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică din Europa Centrală şi de Est. Evenimentul expune ultimele tendinţe şi tehnologii pentru specialiştii şi antreprenorii din domeniu, programul fiind completat de numeroase demonstraţii practice şi competiţii de specialitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/boro-info-srl1/pinea-anului-2012-va-fi-desemnat-vineri-23-martie-la-gastropan