Tematicile şi programul expoziţiei GASTROPAN 2012

Targu Mures - 7 martie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, HoReCa

Se apropie de start cel mai mare eveniment profesional dedicat specialiştilor şi antreprenorilor din sectoarele de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică. Peste 13.000 de vizitatori sun aşteptaţi la expoziţia GastroPan din de la Centrul Expo President, din Târgu Mureş, în perioada 23-25 martie 2012. Vă prezentăm detalii despre tematicile prezentate la standuri, precum şi despre concursurile şi programele conexe ce se vor desfăşura în cele trei zile de desfăşurare a evenimentului.

La GastroPan vor fi premiate Painea, Tortul si Inghetata Anului!

Expoziţia se va desfăşura în 3 săli expoziţionale alăturate, unde peste 100 de furnizori din 16 ţări vor prezenta produse, materii prime, echipamente şi tehnologii dedicate afacerilor din mori, brutării, patiserii, cofetării, restaurante, baruri, cafenele şi alte unităţi de alimentaţie publică. De asemenea, în fiecare sală vor avea loc demonstraţii practice şi concursuri de specialitate.

Dispunerea standurilor

SALA 1 vă întâmpină deja de la intrarea în complexul expoziţional cu cea mai variată gamă de utilaje şi echipamente voluminoase, dar şi cu cele mai noi ingrediente şi materii prime, toate de la cei mai importanţi furnizori români şi străini. La majoritatea standurilor au loc prezentări, lansări de produse, demonstraţii şi campanii de degustări.

SALA 2 prezintă materii prime, ingrediente, accesorii, consumabile, ustensile, soluţii şi echipamente de dimensiuni mai mici, dar la fel de importante în afacerile de profil. Echipe de demonstratori, formate din brutari, cofetari şi bucătari renumiţi, atât din ţară cât şi din străinătate, vă prezintă show-uri profesionale şi artistice LIVE.

SALA 3 este dedicată concursurilor GastroPan. Concurenţi din toate colţurile ţării se vor întrece la trei secţiuni competiţionale având 7 categorii de concurs . Printre atracţiile principale se numără decernarea trofeelor Pâinea Anului, Tortul Anului şi Îngheţata Anului 2012.

Program zilnic de concursuri şi demonstraţii

În toate cele trei zile de desfăşurare - vineri, sâmbătă şi duminică - demonstratori români şi străini susţin programe permanente, în cadrul cărora pot fi admirate tehnici de preparare a îngheţatei artizanale, de obţinere a figurinelor, a decoraţiilor şi a pieselor artistice din ciocolată, marţipan, zahăr sau turtă dulce, tehnologii moderne de gătit, demonstraţii de sculptură în fructe şi legume şi multe altele.

La toate acestea se adaugă concursurile GastroPan.

VINERI este ziua dedicată brutarilor, care vor avea sarcina să realizeze cele mai bune sortimente de pâine, produse de patiserie şi piese artistice din aluat de panificaţie. Cel mai râvnit premiu al zilei este trofeul Pâinea Anului 2012.

SÂMBĂTĂ se întrec cofetarii în realizarea celor mai reuşite torturi, în elaborarea unor piese artistice deosebite din ciocolată, zahăr sau marţipan dar şi în prepararea celor mai bune sortimente de îngheţată artizanală. Tot sâmbătă se decernează trofeele Tortul Anului 2012 şi Îngheţata Anului 2012.

DUMINICĂ intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai reuşite platouri culinare. În paralel vor avea loc demonstraţii de sculptură în fructe şi legume, care vor putea fi admirate de altfel în toate cele trei zile de desfăşurare a expoziţiei.

Despre Boro Info SRL

GastroPan este una dintre cele mai mari expoziţii internaţionale de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică din Europa Centrală şi de Est. Evenimentul expune ultimele tendinţe şi tehnologii pentru specialiştii şi antreprenorii din domeniu, programul fiind completat de numeroase demonstraţii practice şi competiţii de specialitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/boro-info-srl1/tematicile-i-programul-expoziiei-gastropan-2012